Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Ώθηση από τις αποκλίνουσες πολιτικές Fed - EKT

tags :
Goldman Sachs: Overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Ώθηση από τις αποκλίνουσες πολιτικές Fed - EKT
Οι αναλυτές της Goldman Sachs τονίζουν ότι η απόκλιση μεταξύ Fed – EKT θα οδηγήσει σε υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών έναντι των αμερικανικών
Overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές δηλώνει η Goldman Sachs, με φόντο την απόκλιση της νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζουν Federal Reserve και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Οι αναλυτές της Goldman Sachs, σε έκθεσή τους με ημερομηνία 26/11/2015, τονίζουν ότι η απόκλιση μεταξύ Fed – EKT θα οδηγήσει σε υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών έναντι των αμερικανικών.
H αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, προκειμένου να περιορίσει το πτωτικό ρίσκο για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα οδηγήσουν σε αποδυνάμωση του ευρώ, η οποία θα αποτελέσει ισχυρό καταλύτη για την υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών.
H Goldman Sachs εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης, στο -0,30% στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου και θα επεκτείνει το πρόγραμμα QE μέχρι τα τέλη του γ΄ τριμήνου του 2017.
Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυξάνοντας το βασικό επιτόκιο για πρώτη φορά εδώ και εννέα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης