Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΚΤ: Κόντρα στο ρεύμα της Ευρωζώνης οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Μεγάλες δυσκολίες στη χρηματοδότηση

tags :
ΕΚΤ: Κόντρα στο ρεύμα της Ευρωζώνης οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Μεγάλες δυσκολίες στη χρηματοδότηση
Η απόκλιση μεταξύ των χωρών είναι σημαντική, καθώς το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα καταδεικνύει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα
Κόντρα στο ρεύμα της Ευρωζώνης κινούνται οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς την ώρα που οι συνθήκες χρηματοδότησης βελτιώνει, οι ελληνικές εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες.
Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καταγράφεται βελτίωση στη διαθεσιμότητα εξωτερικών πηγών χρηματοδότησης και αύξηση της προθυμίας των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο η εικόνα αυτή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώζωνη, η οποία αφορά την περίοδο Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2015, η ανησυχία για την πρόσβαση στη χρηματοδότηση έχει μειωθεί σημαντικά.
Ωστόσο η απόκλιση μεταξύ των χωρών είναι σημαντική, καθώς το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα καταδεικνύει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Το αντίστοιχο ποσοστό σε Ιρλανδία και Ολλανδία υποχωρεί στο 13%, ενώ σε Γερμανία, Αυστρία και Φινλανδία, διαμορφώνεται μόλις στο 7%.
Όσον αφορά τον τραπεζικό δανεισμό, η κατάσταση για τις ελληνικές επιχειρήσεις επιδεινώθηκε, καθώς το 38% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει αυξημένες δυσκολίες, έναντι 28% που ήταν το ποσοστό στην προηγούμενη έρευνα της ΕΚΤ.
Επιδείνωση κατάγραψε και ο τζίρος, στο -29% έναντι -18%, την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη κατέγραψαν αύξηση στον τζίρο.
Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η πορεία των γερμανικών επιχειρήσεων έναντι των ελληνικών, καθώς ανέφεραν άνοδο του τζίρου κατά 29%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης