Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στο +2,6% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016 – Η αδυναμία στις αναδυόμενες δεν είναι ικανή να προκαλέσει ύφεση

tags :
Fitch: Στο +2,6% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016 – Η αδυναμία στις αναδυόμενες δεν είναι ικανή να προκαλέσει ύφεση
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fitch η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,6% το 2016 και 2,7% το 2017
Η αδυναμία των αναδυόμενων αγορών μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια ανάπτυξη, ωστόσο δεν φαίνεται ικανή να προκαλέσει μια παγκόσμια ύφεση, σύμφωνα με το τελευταίο Παγκόσμιο Οικονομικό Outlook της Fitch Ratings.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fitch η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,6% το 2016 και 2,7% το 2017.
Αν και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη δεν έχουν εκλείψει, τα προβλήματα των αναδυόμενων αγορών δεν φαίνεται να προκαλούν ακραία ζημιά στη δραστηριότητα των κυριότερων ανεπτυγμένων οικονομιών.
Σε γενικές γραμμές η Fitch δεν έχει μεταβάλει τις εκτιμήσεις της σε σχέση με το Outlook του Σεπτεμβρίου, με εξαίρεση τη Βραζιλία.
Το ΑΕΠ της Βραζιλίας αναμένεται να υποχωρήσει κατά 3,7% το 2015 (έναντι -3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη» και στο -2,5% το 2016 (έναντι -1%), εν μέσω επιδείνωσης στην αγορά εργασίας και ραγδαίας πτώσης στις επενδύσεις και την κατανάλωση.
Σύμφωνα με τη Fitch, η Fed είναι πιθανό να προχωρήσει με προσεκτικά βήματα μετά την επικείμενη αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Έως τα τέλη του 2016 η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές.
Στον αντίποδα, ΕΚΤ και Τράπεζα της Κίνας, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση γεγονός που θα εντείνει την απόκλιση στην εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής.
Αν και δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για μια ραγδαία επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, μετά το έντονο volatility στις αγορές το καλοκαίρι, η Fitch εκτιμά ότι η ανάπτυξη της Κίνας θα συρρικνωθεί περαιτέρω στο γ΄τρίμηνο του 2015 και κατά τη διάρκεια του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης