Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman: Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών - Αποφεύχθηκε το resolution - Buy σε Alpha

tags :
Goldman: Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών - Αποφεύχθηκε το resolution - Buy σε Alpha
Η τιμή στόχος της Alpha Bank στα 3,30 ευρώ, της Πειραιώς στα 0,45 ευρώ και της Eurobank στα 1,45 ευρώ
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τον τελευταίο γύρο ανακεφαλαιοποίησής τους, διαπιστώνει η Goldman Sachs, η οποία αναβαθμίζει σε buy (αγορά) τη σύσταση της Alpha Bank.
Στην τελευταία 52σέλιδη ανάλυσή της «Recaps completed, restructuring moves forward; ALB up to Buy» (η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρώθηκε, η αναδιάρθρωση προχωρά, αναβάθμιση της Alpha Bank σε buy), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs εκτιμά ότι πλέον αποφεύχθηκε το resolution.
Οι ελληνικές τράπεζες κάλυψαν το κεφαλαιακό τους έλλειμμα, το οποίο προσδιορίστηκε στα 14,4 δισ. ευρώ, μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων (5,3 δισ.), μέσω πρόσθετων εσωτερικών μέτρων ύψους 3,7 δισ. (κυρίως LMES) και από κρατική ενίσχυση (5,4 δισ).

Embedded image permalink

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι κρατικές ενισχύσεις είναι ένας βασικός παράγοντας διαφοροποίησης μεταξύ των τραπεζών.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες απέφυγαν το resolution, με την Alpha Bank και τη Eurobank να έχουν καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών τους από ιδιώτες. Η συμμετοχή των ιδιωτών στον κλάδο αυξήθηκε σε 62% -98%, ωστόσο, η χρήση των νέων δημόσιων πόρων από την Πειραιώς και την Εθνική συνεπάγεται αυξημένη κρατική συμμετοχή (σύμφωνα με το νόμο ανακεφαλαιοποίησης).
Πλέον, το βασικό σενάριο της Goldman Sachs περιλαμβάνει τη σταδιακή ανάκαμψη της κερδοφορίας, εκτιμώντας μια ανάκτηση του 9,9% για τον δείκτη ROTE του κλάδου από το 2019, ο οποίος είναι σε γενικές γραμμές στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Αναφορικά με την αποτίμησή τους, οι ελληνικές τράπεζες μετοχές διατέθηκαν στα επίπεδα των 0.3-0.4x TBV (το 3ο τρίμηνο - pro forma) προκαλώντας dilution 83% -99% στους προηγούμενους μετόχους.
Η Goldman Sachs τοποθετεί, τέλος, την τιμή στόχο της Alpha Bank στα 3,30 ευρώ, της Πειραιώς στα 0,45 ευρώ και της Eurobank στα 1,45 ευρώ.
Οι τιμές-στόχοι αντιστοιχούν σε 0.6x TBV (εκτιμήσεις 2016).

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης