Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σταθερό το outlook για τις γερμανικές τράπεζες – Χαμηλά επιτόκια, αυξανόμενο κόστος και έντονος ανταγωνισμός πιέζουν τα κέρδη

Fitch: Σταθερό το outlook για τις γερμανικές τράπεζες – Χαμηλά επιτόκια, αυξανόμενο κόστος και έντονος ανταγωνισμός πιέζουν τα κέρδη
Περισσότερο κερδοφόρες τράπεζες στη Γερμανία, τα αποταμιευτικά και συνεταιριστικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Σταθερό είναι το outlook για τον τραπεζικό τομέα της Γερμανίας, όμως τα χαμηλά επιτόκια, το αυξανόμενο κόστος και ο έντονος ανταγωνισμός θα περιορίσει την ανοδική δυναμική των κερδών του, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings σε ανάλυσή του με σημερινή ημερομηνία.
Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της συμπίεσης των περιθωρίων, οι περικοπές κόστους και η διάθεση μη δομικών assets δεν αντικατοπτρίζονται ακόμη πλήρως στις μετρικές αποδόσεις.
Μόνον όταν ολοκληρωθούν αυτά τα θέμα, ο τομέας θα βρει μεγαλύτερη ισορροπία, σημειώνει η Fitch.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι αποταμιευτικές και οι συνεταιριστικές τράπεζες είναι οι περισσότερο κερδοφόρες στη Γερμανία, δημιουργώντας το 18% των assets του κλάδου και το 30% των λειτουργικών κερδών του.
Αναφερόμενη στην Deutsche Bank σημειώνει ότι είναι στα αρχικά στάδια εφαρμογής του αναθεωρημένου στρατηγικού σχεδίου της και εκτιμά ότι τα δικαστικά κόστη, καθώς και αυτά της αναδιάρθρωσης θα βαρύνουν τα αποτελέσματα του 2016.
Το outlook για την αξιολόγησή της είναι θετικό, σημειώνει.
Συνολικά, πάντως, η Fitch σημειώνει ότι ο τραπεζικό κλάδος στη Γερμανία θα αντιμετωπίσει ένα ακόμη έτος πρόκληση το 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης