Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΚΤ: Τα μέτρα στηρίζουν την ανάκαμψη – Προσοχή στο γεωπολιτικό ρίσκο και την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία

tags :
ΕΚΤ: Τα μέτρα στηρίζουν την ανάκαμψη – Προσοχή στο γεωπολιτικό ρίσκο και την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία
Το καθοδικό ρίσκο για τις προοπτικές παραμένει και σχετίζεται ιδιαίτερα με την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία και τους γεωπολιτικούς κινδύνους
Η εγχώρια ζήτηση στηρίζει την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη αναφέρει η ΕΚΤ στη μηνιαία της έκθεση, προειδοποιώντας ωστόσο ότι επιμένουν οι καθοδικοί κίνδυνοι.
Η οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί, αν και παραμένει το καθοδικό ρίσκο, σημειώνει η ΕΚΤ.
Η εγχώρια ζήτηση αναμένεται να στηριχθεί περαιτέρω από τα μέτρα νομισματικής πολιτικής και τη θετική τους επίδραση στις χρηματοπιστωτικές συνθήκες, η οποία θα προστεθεί στα ήδη θετικά αποτελέσματα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των δομικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, εξηγεί η κεντρική τράπεζα.
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, εκτιμάται ότι θα στηρίξουν το εισόδημα των νοικοκυριών και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, την ιδιωτική κατανάλωση αλλά και τις επενδύσεις.
Ωστόσο η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι η επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες και στο παγκόσμιο εμπόριο, επηρεάζουν αρνητικά τις προοπτικές της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, όπως και ο αργός ρυθμός εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων.
«Το καθοδικό ρίσκο για τις προοπτικές παραμένει και σχετίζεται ιδιαίτερα με την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία και τους γεωπολιτικούς κινδύνους», προειδοποιεί η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης