Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Έρχεται μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων - Νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο του 2016

Deutsche Bank: Έρχεται μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων - Νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο του 2016
Όπως προειδοποιεί ο Dominic Konstam, επικεφαλής για τα επιτόκια παγκοσμίως, η νηνεμία στις αγορές ομολόγων δεν θα κρατήσει για πολύ
Αύξηση της μεταβλητότητας στην αγορά ομολόγων προβλέπουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Mετά την υποχώρηση του κόστους δανεισμού την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed για αύξηση των επιτοκίων πρώτη φορά από το 2006, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν καταγράψει οριακές κινήσεις, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Οι traders ποντάρουν στο γεγονός ότι ο χαμηλός πληθωρισμός και η αργή παγκόσμια ανάπτυξη θα ενθαρρύνουν τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια με αργούς ρυθμούς το 2016.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί ο Dominic Konstam, επικεφαλής για τα επιτόκια παγκοσμίως, η νηνεμία στις αγορές ομολόγων δεν θα κρατήσει για πολύ.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, η Fed θα πιάσει απροετοίμαστους τους traders ομολόγων, αυξάνοντας τα επιτόκια τον Μάρτιο.
Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε μια «μικρή έκρηξη», πάντως όχι της έντασης του 2013, όταν η προοπτική του τερματισμού των αγορών ομολόγων από τη Fed προκάλεσε ένα απότομο sell off.
Σε κάθε περίπτωση, και πάλι η Fed θα προκαλέσει πίεση στις αγορές.
Πάντως η προειδοποίηση της Deutsche Bank κινείται κόντρα στις προσδοκίες για μείωση της μεταβλητότητας στις αγορές ομολόγων.
Ο δείκτης MOVE της Bank of America Merrill Lynch για το volatility, υποχώρησε στο 66,02 αυτή την εβδομάδα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014.
Πάντως τα σημάδια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ καταδεικνύουν ότι ενδέχεται να αιφνιδιάσει τους traders, προχωρώντας σε μια νέα αύξηση του επιτοκίου νωρίτερα από ότι αναμένεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης