Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Handelsblatt: Η Γερμανία έτοιμη να συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Handelsblatt: Η Γερμανία έτοιμη να συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα
O Τσακαλώτος θέλει να αποδεχθεί μια προσφορά που είχε κάνει ο Schaeuble στους Έλληνες ήδη προ ετών
«Η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα» υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, με αφορμή την κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα υπουργού οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτου με το γερμανό ομόλογό του W. Schaeuble την ερχόμενη Τετάρτη (13 /1).
Στη συνάντηση της τετάρτης στο Βερολίνο, την τελευταία και πιο σημαντική του Έλληνα υπουργού μετά τις συναντήσεις του με ευρωπαίους ομολόγους του, θα συζητηθούν οι ελληνογερμανικές σχέσεις και συνεργασίες στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, με τη Γερμανία να είναι αποφασισμένη να παράσχει τεχνική και συμβουλευτική βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως αναφέρει η Handelsblatt, «ο Τσακαλώτος θέλει να αποδεχθεί μια προσφορά που είχε κάνει ο Schaeuble στους Έλληνες ήδη προ ετών και αφορά τη συνεργασία του ελληνικού υπουργείου με τους υπουργούς Οικονομικών των γερμανικών κρατιδίων και την αποστολή στην Ελλάδα 500 υπαλλήλων των υπηρεσιών φορολογικού ελέγχου.
Από αυτούς μόλις 10 έχουν ζητηθεί από την Ελλάδα.
Ακόμη, αφορά τη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Walter-Borjans στην Αθήνα η οποία σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. 
Όπως προσθέτει η εφημερίδα, «ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Schaeuble προσέφερε επανειλημμένα περαιτέρω βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση και η προσφορά ισχύει ακόμη», όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών».
Η γερμανική οικονομική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του Walter-Borjans ο οποίος τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχύσει τη βάση εσόδων της - κυρίως μέσω της τήρησης των φορολογικών νόμων και της πραγματικής καταβολής των φόρων».
Η Handelsblatt σχολιάζει ότι «προφανώς ο Τσακαλώτος θέλει να κάνει εκ των υστέρων αυτό που με ασυγχώρητο τρόπο παραμέλησαν να κάνουν οι προκάτοχοί του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης