Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Έξι λόγοι για να πουλήσετε ευρώ - Εξαιρετική χρονιά για το δολάριο το 2016

tags :
Deutsche Bank: Έξι λόγοι για να πουλήσετε ευρώ - Εξαιρετική χρονιά για το δολάριο το 2016
Το 2016 αναμένεται να είναι μια εξαιρετική χρονιά για το δολάριο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας
Να πουλήσουν ευρώ έναντι του δολαρίου προτρέπει τους αναλυτές η Deutsche Bank, παρουσιάζοντας έξι βασικούς λόγους.
Το 2016 αναμένεται να είναι μια εξαιρετική χρονιά για το δολάριο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
1. Σύμφωνα με την Deutsche Bank οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με φόντο τον κύκλο αύξησης επιτοκίων που άνοιξε η Federal Reserve, θα αποτελέσουν έναν υποστηρικτικό παράγοντα για το δολάριο το 2016

Embedded image permalink

2. Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του κύκλου αύξησης επιτοκίων από τη Fed, αποτελεί το γεγονός ότι άρχισε εν μέσω δημοσίευσης απογοητευτικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.


Embedded image permalink
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές εντοπίζεται ανοδικό ρίσκο για τις προοπτικές της ανάπτυξης και τον αριθμό των αυξήσεων επιτοκίου από τη Fed το 2016, γεγονός που θα στηρίξει το δολάριο.

3. Το δολάριο ωφελείται από τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στον οποίο προχωρούν σε μεγάλο βαθμό οι Αμερικανοί επενδυτές, γεγονός που έχει οδηγήσει το βασικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας.

Embedded image permalink

4. Σύμφωνα με την Deutsche Bank, οι Ευρωπαίοι επενδυτές εγκαταλείπουν την Ευρώπη.
Το ευρώ δεν ανταποκρίνεται στα βελτιωμένα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Embedded image permalink

5. Άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, η επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, δεν είναι τόσο σημαντική όσο η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.
H πτώση στις τιμές του πετρελαίου και η πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, είναι στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν επέκταση του QE από την ΕΚΤ.
Ωστόσο αυτό που θα αποτελέσει καταλύτη για την πορεία του ευρώ/δολαρίου είναι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων από τη Fed και όχι ο ρυθμός του QE στην Ευρωζώνη.

Embedded image permalink

6. Τέλος το μεγαλύτερο ρίσκο για την πορεία του δολαρίου, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι μία σημαντική επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία θα βάλει τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.
Ωστόσο η πορεία της ανάπτυξης στην Κίνα, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο περιθώριο του δολαρίου για περαιτέρω άνοδο το 2016.


Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης