Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Πετρέλαιο και πληθωρισμός «σπρώχνουν» την ΕΚΤ σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης

Deutsche Bank: Πετρέλαιο και πληθωρισμός «σπρώχνουν» την ΕΚΤ σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης
Οι αποφάσεις της Fed πιο σημαντικές από ό,τι αυτές της ΕΚΤ για την πορεία της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, οι οποίες εμμένουν, και η πτώση του πληθωρισμού φαίνεται ότι θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε λήψη περαιτέρω μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης (QE) εντός του 2016.
Αυτό αναφέρουν σε νέο σημείωμά τους οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Στη συνέχεια διερωτούνται: «Θα μπορούσε η απόφαση της ΕΚΤ για νέα μέτρα QE να σηματοδοτήσει το τέλος της πτώσης του ευρώ έναντι του δολαρίου και, αντιστοίχως, την άνοδο του δολαρίου;».
Απαντώντας στη δική τους ερώτηση οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι άκρως αμφίβολο, καθώς οι αποφάσεις της ΕΚΤ για το QE σχετίζονται περισσότερο με την μακροπρόθεσμη πορεία του ευρώ από ό,τι με τη βραχυπρόθεσμη.
Το δολάριο από την άλλη φαίνεται να έχει περισσότερη επιρροή στη συναλλαγματική αγορά από ό,τι το ευρώ, σημειώνουν οι αναλυτές, προσθέτοντας πως ο ρυθμός με τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα προχωρήσει με την αύξηση των επιτοκίων της είναι πιο καταλυτικής σημασίας για την πορεία του δολαρίου, σε σύγκριση με τις αποφάσεις της ΕΚΤ για το QE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης