Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Και επίσημα σε καθεστώς bear market τα χρηματιστήρια παγκοσμίως - Ακολουθεί και η Wall Street

Και επίσημα σε καθεστώς bear market τα χρηματιστήρια παγκοσμίως - Ακολουθεί και η Wall Street
Σπάει η «φούσκα της ψόφιας γάτας» στις χρηματαγορές
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αρκεί να είναι κανείς πρόθυμος να ακούσει.
Η «φούσκα της ψόφιας γάτας» έχει πλέον σπάσει, καθώς τα χρηματιστήρια παγκοσμίως εισέρχονται και επίσημα σε καθεστώς bear market, τονίζει σε ανάλυσή του το zerohedge.
Υπενθυμίζεται ότι η «φούσκα της ψόφιας γάτας» αναφέρεται στη θεωρία ότι ακόμη και μία ψόφια γάτα αν πέσει απότομα στο έδαφος από ψηλά (όπως συμβαίνει σε μία κατάρρευση των αγορών), θα αναπηδήσει λιγότερο ή περισσότερο (εννοώντας ότι και οι αγορές έχουν μία ακούσια αντίδραση).
Δηλαδή, οι αγορές βρίσκονται πλέον 20% χαμηλότερα από τα υψηλά του Μαΐου του 2015, ενώ και οι αμερικανικές μετοχές πλησιάζουν στο ίδιο επίπεδο απωλειών με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια παγκοσμίως.
Όπως φαίνεται και από το διάγραμμα, ο δείκτης MSCI All Country World Index επέκτεινε τις απώλειές του στο 20% από τα υψηλά του.



Τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν τυπωθεί και τεθεί σε κυκλοφορία από την προηγούμενη κρίση, αλλά η εικόνα δείχνει μία επανάληψη του οικονομικού κύκλου 7,5 ετών, λόγω του ιδιώματος της διατηρήσιμης κατανάλωσης που καθοδηγείται από τη δημιουργία πλούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης