Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέα πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Goldman Sachs για το ευρώ – Εκτιμά πτώση του στα 95 σεντ το 2016

Νέα πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Goldman Sachs για το ευρώ – Εκτιμά πτώση του στα 95 σεντ το 2016
Η νέα αναθεώρηση, μόλις έξι εβδομάδες από την τελευταία, οφείλεται στον Draghi και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων τον Μάρτιο από την ΕΚΤ
Σε νέα επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία του ευρώ προχώρησε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, μόλις έξι εβδομάδες μετά την προηγούμενη αναθεώρηση των προβλέψεών της, αφού η ΕΚΤ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων τον Μάρτιο.
Η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη ανανέωσε την «bearish» στάση της για το ευρώ, εκτιμώντας ότι θα υποχωρήσει στα 95 σεντ του δολαρίου τους επόμενους 12 μήνες, μια πρόβλεψη που έρχεται λιγότερο από δύο μήνες μετά την τελευταία αλλαγή των εκτιμήσεών της για διαμόρφωση του ευρώ στο τέλος του 2016 στο 1 δολάριο.
Η αναθεωρημένη εκτίμηση, σημειώνει η Goldman Sachs, σηματοδοτεί την αλλαγή των συνθηκών και προσθέτει ότι μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ την Πέμπτη, «εκτιμούμε ότι είναι επιτακτική η πτωτική αναθεώρηση, ειδικά μετά το γεγονός ότι η ΕΚΤ σηματοδότησε τόσο νωρίς το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης».
Σημειώνεται ότι η αμερικανική τράπεζα βλέπει το ευρώ να υποχωρεί στο 1,04 δολ., στο 1 δολ. και στα 95 σεντ του δολαρίου σε τρεις, έξι και 12 μήνες, όταν στις 7 Δεκεμβρίου εκτιμούσε πτώση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος στο 1,07 δολ., 1,05 δολ. και 1 δολ. για τα ίδια χρονικά διαστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης