Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με σύσταση buy επανέρχεται στην κάλυψη των τραπεζικών μετοχών η Eurobank Equities - Η Εθνική στα top picks

Με σύσταση buy επανέρχεται στην κάλυψη των τραπεζικών μετοχών η Eurobank Equities - Η Εθνική στα top picks
Η  αγορά μπορεί να παραμείνει νευρική για κάποιο χρονικό διάστημα πριν η διάθεση ανάληψης κινδύνου για τις τράπεζες βελτιωθεί
Επανέρχεται στην κάλυψη των ελληνικών τραπεζικών μετοχών η Eurobank Equities, συστήνοντας "αγορά" (buy) στις τρεις μετοχές των συστημικών τραπεζικών που καλύπτει.
Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 2,95 ευρώ, για την Eθνική Τράπεζα στα 0,44 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,25 ευρώ.
Σύμφωνα με το ημερήσιο σχόλιό της, η Eurobank Equities προχώρησε στην κάλυψη για τους εξής λόγους:
i) την ελκυστική αποτίμηση σε 0,24χ P / TBV για το 2017 (εκτιμήσεις),
ii) τα υψηλότερα ποσοστά κάλυψης (66% σε 2015e έναντι 48% το 2012) και τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας (16,9% σε 2015e έναντι 13,4% το 2013)
iii) τη μεγαλύτερη διαφάνεια στην ποιότητα του ενεργητικού μετά από τα δύο AQRs εντός ενός έτους από την ΕΚΤ
iv) τη χαμηλότερη συμμετοχή του Δημοσίου
v) τη βελτίωση του πλαισίου διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων
vi) την αυστηρότερη παρακολούθηση της εταιρικής διακυβέρνησης με στόχο τη βελτίωσή της σύμφωνα με τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές,
vii) την πιο ανθεκτική μακροοικονομική τάση, παρά τα ακραία γεγονότα του 2015.
Το πιο σημαντικό ορόσημο είναι στη σύναψη της πρώτης αναθεώρησης του τρίτου προγράμματος, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για το δεύτερο σημαντικό καταλύτη, ο οποίος είναι η συζήτηση σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.
Η σύνθεση της Βουλής, με κόμματα υπέρ του ευρώ, είναι ένας καθησυχαστικός παράγοντας που υποδηλώνει ότι η χώρα θα κινηθεί προς την εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί ανεξάρτητα από κάθε θόρυβο που προκαλούν οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις.
Η Eurobank Equities εκτιμά ότι η «ομαλοποίηση» θα έλθει πριν την επόμενη αξιολόγηση.
Ωστόσο, η αγορά μπορεί να παραμείνει νευρική για κάποιο χρονικό διάστημα πριν η διάθεση ανάληψης κινδύνου για τις τράπεζες βελτιωθεί.
Θεωρεί, επίσης, ότι το προφίλ κινδύνου / απόδοσης των ελληνικών τραπεζών αρκετά ελκυστικό σε αυτά τα επίπεδα, γεγονός που είναι και η αιτία της σύστασης της αγοράς (buy) για τις τρεις τράπεζες, λόγω των ελκυστικών αποτιμήσεων τους σε συνδυασμό με την υψηλή κάλυψη NPE και τα υψηλά κανονιστικά κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας.
Η Εθνική Τράπεζα είναι η προτιμώμενη μετοχή, καταλήγει.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης