Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Πιέσεις Cameron προς την ΕΕ για πιο σκληρούς μεταναστευτικούς νόμους - Απειλεί με Brexit

Financial Times: Πιέσεις Cameron προς την ΕΕ για πιο σκληρούς μεταναστευτικούς νόμους - Απειλεί με Brexit
Επίσημα η πρόταση θα κατατεθεί στο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Donald Tusk στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο
Πιέσεις προς την ΕΕ ασκεί ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron ώστε να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στο μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα ζητά να τεθεί σε λειτουργία το περίφημο «φρένο έκτακτης ανάγκης» που αφορά τον περιορισμό των παροχών που προσφέρονται σε πρόσφυγες και μετανάστες για τα επόμενα 4 χρόνια.
Ο Cameron χρησιμοποίει ως μέτρο πίεσης το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.
Επίσημα, η πρόταση αυτή θα κατατεθεί στο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Donald Tusk στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια αρχική συμφωνία η οποία θα συζητηθεί στη συνάντηση των 27 στις 18-19 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
Ο βρετανός πρωθυπουργός θέλει να είναι σε θέση να επιβάλει την απαγόρευση αμέσως μετά την ψηφοφορία για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και πιστεύει ότι μια πιο μακροπρόθεσμη λύση για το θέμα θα πρέπει επίσης να συζητηθεί.
Οι λεπτομέρειες αυτής της πρότασης είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, όταν συζητούνται μεταξύ χωρών όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που δεν θέλουν να μεσολαβήσει κανέναν εμπόδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Βρετανία στην άσκηση βέτο σε οικονομικά ζητήματα όπως η οικονομική ρύθμιση στην ενιαία αγορά.
Οι ευρωσκεπτικιστές πάντως κατακρίνουν το Cameron για ατολμία απέναντι στους ευρωπαίους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης