Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πτώση του πετρελαίου κάτω των 20 δολ., λόγω... ανυπαρξίας χώρων αποθήκευσης

Goldman Sachs: Πτώση του πετρελαίου κάτω των 20 δολ., λόγω... ανυπαρξίας χώρων αποθήκευσης
Οι τιμές θα πρέπει να υποχωρήσουν αρκετά χαμηλά προκειμένου να ανασταλεί η παραγωγή πετρελαίου που πλέον δεν μπορεί να αποθηκευθεί, τονίζεται
Η τιμή του αργού μπορεί να υποχωρήσει κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αναζήτηση ενός σημείου ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης καθιστά τις τιμές ακόμη πιο ασταθείς, προβλέπει η Goldman Sachs.
Η χωρητικότητα για την αποθήκευση πετρελαίου έχει εξαντληθεί σε ορισμένα σημεία, σημειώνει ο αναλυτής της Goldman Sachs, Jeff Currie, προσθέτοντας ότι οι τιμές ενδεχομένως να πρέπει να υποχωρήσουν αρκετά χαμηλότερα προκειμένου να ανασταλεί η παραγωγή πετρελαίου που πλέον δεν μπορεί να αποθηκευθεί.
«Από τη στιγμή που θα εξαντληθεί η χωρητικότητα αποθήκευσης, οι τιμές πρέπει να υποχωρήσουν κάτω του κόστους διότι πρέπει να σταματήσεις την παραγωγή σχεδόν αμέσως», σημείωσε ο Currie σε συνέντευξή του στο Bloomberg, συμπληρώνοντας ότι η αστάθεια θα ενταθεί.
Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη, περί τις 13:51, το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στο +1,75% και τα 30,21 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο Brent ενισχύεται κατά 1,14%, στα 33,26 δολάρια.
Ο αναλυτής της Goldman Sachs εκτιμά ότι οι τιμές θα ταλαντεύονται μεταξύ 20 και 40 δολαρίων το βαρέλι τους επόμενους 6 με 9 μήνες.



Αν και η μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου θα κλιμακωθεί, ο Currie εκτιμά ότι η βουτιά του πετρελαίου δεν φαίνεται πιθανό να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης