Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Παραδέχεται ανοιχτά ότι ήδη διαψεύστηκαν οι πέντε από τις έξι βασικές προβλέψεις της για το 2016

tags :
Goldman Sachs: Παραδέχεται ανοιχτά ότι ήδη διαψεύστηκαν οι πέντε από τις έξι βασικές προβλέψεις της για το 2016
Η τράπεζα παραδέχεται σε έκθεση της ότι τελικά είναι πολύ δύσκολο κανείς να «βάζει στοιχήματα» με προβλέψεις σε περιόδους οικονομικής κρίσης
Σε αναθεώρηση των πέντε εκ των έξι «στοιχημάτων» που είχε βάλει για το 2016 προχωρά ήδη η Goldman Sachs παραδεχόμενη ότι «οι προβλέψεις είναι πολύ δύσκολες για το μέλλον» εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με επιστολή που φέρεται ν' απέστειλε στους πελάτες της, σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα εξηγεί ουσιαστικά ότι εγκαταλείπει «πέντε από τα έξι δυνατά της στοιχήματα» για το 2016 εξαιτίας της ιδιαίτερα ταραγμένης και ασταθούς έναρξης του έτους για τις αγορές.
Η τράπεζα έπεσε έξω κυρίως όσον αφορά στην πορεία του δολαρίου, που δεν ενισχύθηκε εντυπωσιακά όπως υποστήριζε απέναντι στο ευρώ και στο γιέν, και σε αυτήν του ιταλικού χρέους, καθώς το επιτόκιο δανεισμού της Ιταλίας δεν μειώθηκε εντυπωσιακά, αλλά και στις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό στην ΕΕ.
«Τα χρηματοοικονομικά πιστωτικά περιθώρια είναι στενά, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας μια πιθανή αναζωπύρωση των ανησυχιών για τον συστημικό κίνδυνο» παραδέχεται ο Charles Himmelberg, υπεύθυνος για την πιστωτική στρατηγική της τράπεζας.
Ένα άλλο «στοίχημα που έχασε» είναι η εκτίμησή της για εξαιρετικά καλή επίδοση των αμερικανικών τραπεζών όσον αφορά στο δείκτη S&P 500.
Οι αμερικανικές τράπεζες έχασαν, ήδη, 18,6% έναντι -9,4% στο συγκεκριμένο δείκτη την Τρίτη το βράδυ στο πλαίσιο της ανησυχίας σχετικά με το χρέος των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών.
Η Goldman Sachs έπεσε έξω και στην πρόβλεψή της για την πορεία του 10ετούς χρέους των ΗΠΑ, αλλά και στην εξέλιξη του μεξικανικού πέσο και του ρουβλίου.
Πλέον, η μοναδική πρόβλεψη στην οποία συνεχίζει να επιμένει αφορά στην εξαιρετικά καλή απόδοση που εκτιμά ότι θα έχει ένα πακέτο 48 εξαγωγικών εταιρειών (εξαιρουμένων των εμπορευμάτων) έναντι 50 μετοχών αναδυόμενων τραπεζών, το οποίο, προς το παρόν τουλάχιστον, καταγράφει κέρδη 4,5%.
Παρόλα αυτά, η Goldman Sachs συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η διαφορά στις νομισματικές πολιτικές που ακολουθούν οι ΗΠΑ, ΕΕ και Ιαπωνία, τελικά θα λειτουργήσει υπέρ του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης