Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ο Dijsselbloem απέκλεισε το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων της ΕΕ για τις τράπεζες

Reuters: Ο Dijsselbloem απέκλεισε το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων της ΕΕ για τις τράπεζες
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας Ignazio Visco ζήτησε σταδιακή εισαγωγή των κανόνων που μεταφέρουν το βάρος των αφερέγγυων τραπεζών στους επενδυτές
Ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν πιο ελαστικοί οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν το τραπεζικό σύστημα λόγω της πτώσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τις τελευταίες εβδομάδες παρότι η εικόνα αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επενδυτές.
Σύμφωνα με το Reuters, o Jeroen Dijsselbloem που είναι και υπουργός οικονομικών της χώρας, μιλώντας στο ολλανδικό ραδιόφωνο υπεραμύνθηκε την πολιτική των αυστηρότερων κανόνων που επιβάλλονται στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2007 μέσω των οποίων θα μπορούσε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις τράπεζες.
«Τώρα έχουμε πιο αυστηρούς κανόνες για το ποιος πληρώνει το λογαριασμό εάν οι τράπεζες πέσουν έξω και δεν είναι οι φορολογούμενοι» υπογράμμισε.
«Για το λόγο αυτό οι επενδυτές κοιτούν με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα τις τράπεζες κι αυτό οδηγεί στην διόρθωση των μετοχών στις αγορές» συμπλήρωσε.
Ωστόσο, ο δείκτης Stoxx Index SX7E έπεσε περισσότερο από 25% από την αρχή του χρόνου, αναγκάζοντας πολλούς ευρωπαίους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας Ignazio Visco να ζητήσουν μια πιο σταδιακή εισαγωγή των κανόνων που μεταφέρουν το βάρος των αφερέγγυων τραπεζών στις πλάτες των επενδυτών.
Μια πρόταση που ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε «τη χειρότερη επιλογή» υποστηρίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η ενδυνάμωση των τραπεζών υποστηρίζοντας ότι οι κεφαλαιακές απαιτήσεις θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω κατά τα προσεχή έτη γεγονός που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις τράπεζες .
Υποστήριξε πάντως ότι παρά τους κλυδωνισμούς που δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα δυσοίωνα οικονομικά νέα από την Κίνα και τις ΗΠΑ, η ΕΕ παραμένει αισιόδοξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης