Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γαλλικό Πρακτορείο: Οι Τούρκοι ανησυχούν μήπως οι ΗΠΑ συμμαχήσουν με τους Κούρδους στην Συρία

Γαλλικό Πρακτορείο: Οι Τούρκοι ανησυχούν μήπως οι ΗΠΑ συμμαχήσουν με τους Κούρδους στην Συρία
Το πρόβλημα για την Τουρκία είναι ότι οι σύμμαχοι της αμερικανοί δεν θεωρούν τις κουρδικές οργανώσεις YPG και PYD τρομοκρατικές 
Μετά από μήνες έντασης μεταξύ Τουρκίας και κούρδων της Συρίας η Άγκυρα αποφάσισε να παίξει το επεκτατικό της χαρτί και να βομβαρδίσει θέσεις κούρδων μέσα στο συριακό έδαφος» υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το γαλλικό πρακτορείο (AFP).
Ήταν η πρώτη φορά που η Τουρκία παραδέχτηκε τους βομβαρδισμούς κατά του Δημοκρατικού κόμματος (PYD) και των ανταρτών του YPG (που η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει τρομοκράτες και παρακλάδι του PKK) αν και οι Κούρδοι την είχαν συχνά κατηγορήσει ότι εισβάλει στο συριακό έδαφος και επιχειρεί εναντίον τους.
Το πρόβλημα για την Τουρκία ωστόσο είναι ότι οι σύμμαχοι της αμερικανοί δεν θεωρούν το YPG και PYD τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά δικούς τους συμμάχους.
Η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24 ωρα στην περιοχή οφείλεται ουσιαστικά στους φόβους της Άγκυρας ότι οι κούρδοι θα σχηματίσουν κράτος στο συριακό έδαφος με τις ευλογίες του Bashar al Assad και ότι οι αμερικανού θα προτιμήσουν τους Κούρδους.
Άλλωστε οι ΗΠΑ φαίνεται ότι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από αυτές της Τουρκίας στη Συρία κι αυτό θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για την κυβέρνηση Erdogan και τα σχέδια της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης