Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πάνω από το 50% των επενδυτών περιμένουν το 2016 αρνητικές αποδόσεις από τις μετοχές

tags :
Goldman Sachs: Πάνω από το 50% των επενδυτών περιμένουν το 2016 αρνητικές αποδόσεις από τις μετοχές
Πάνω από το 1/3 των πελατών της GS προβλέπει ότι τα μετρητά θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη απόδοση από οποιαδήποτε άλλη επενδυτική επιλογή το 2016
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 βρίσκεται 9% χαμηλότερα από την αρχή του έτους, λόγω μιας σειράς ανησυχιών που εκτείνονται από τα αρνητικά επιτόκια μέχρι την απότομη προσγείωση της οικονομίας της Κίνας.
Μία νέα έρευνα από την Goldman Sachs δείχνει ότι ένα όλο και διευρυνόμενο ποσοστό των πελατών της ανησυχεί για μία παγκόσμια ύφεση.
«Οι διαχειριστές κεφαλαίων φοβούνται ότι τα αρνητικά "πνεύματα" έχουν καταλάβει την παγκόσμια οικονομία και μία ύφεση αναμένεται», λέει το σχετικό σημείωμα που εστάλη από τον επικεφαλής στρατηγικής για τις αμερικανικές μετοχές, David Kostin, και την ομάδα του.
«Περισσότερο από το 1/3 των πελατών μας που παραβρέθηκαν στο συνέδριο που διοργανώσαμε στο Χονγκ Κονγκ περιμένουν ότι τα μετρητά θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη απόδοση από οποιαδήποτε άλλη επενδυτική επιλογή το 2016.
Σχεδόν το 60% των συμμετεχόντων προβλέπει ότι οι μετοχές παγκοσμίως θα έχουν φέτος αρνητικές αποδόσεις».
Ο Kostin και η ομάδα του δεν παραβλέπουν τις έντονες ανησυχίες, αλλά σημειώνουν ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να στέλνουν ισχυρά σημάδια για συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.
«Οι ποσοτικοί και οι ποιοτικοί δείκτες της δραστηριότητας των καταναλωτών καταγράφουν ότι θα συνεχίσουν να ξοδεύουν και ότι η παρούσα επέκταση της οικονομίας θα συνεχιστεί», σημειώνει η ομάδα, η οποία ακόμη υπογραμμίζει ότι «η δύναμη των καταναλωτών δεν θα πρέπει να παραβλέπεται».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Goldman ξεκίνησε τη χρονιά με μία πρόβλεψη για τον S&P ότι θα κινηθεί κοντά στις 2.100 μονάδες, όντας μία από τις χαμηλότερες εκτιμήσεις για το 2016, αλλά πλέον ο δείκτης βρίσκεται τόσο χαμηλά που θα πρέπει να κερδίσει 13% για να φτάσει σε αυτό το στόχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης