Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γερμανικό Πρακτορείο: Χιλιάδες πρόσφυγες είναι έτοιμοι να φτάσουν στην Ευρώπη - Τα κλειστά σύνορα δεν τους σταματούν

Γερμανικό Πρακτορείο: Χιλιάδες πρόσφυγες είναι έτοιμοι να φτάσουν στην Ευρώπη - Τα κλειστά σύνορα δεν τους σταματούν
Σε μόλις τρεις μέρες η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ καταμέτρησε στην Ελλάδα περισσότερους από 11.000 ανθρώπους
«Χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα από την Τουρκία και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει όσα σύνορα κι αν κλείσουν» αναφέρει σε δημοσίευμα του το γερμανικό πρακτορείο (dpa) επικαλούμενο δηλώσεις ειδικών.
Η αλματώδης άνοδος του αριθμού των προσφύγων που περνούν καθημερινά από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα και οι όλο και αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι στις χώρες της λεγόμενης Βαλκανικής οδού, εντείνουν την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση.
Οι αρχές της ΠΓΔΜ κλείνουν ανά διαστήματα για λίγες ώρες τα σύνορά τους, ενώ η Σερβία δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε Αφγανούς που προέρχονται από την ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να έχει φθάσει τουλάχιστον τους 700.
Την Τρίτη οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκάνιων συναντώνται στη Βιέννη αναζητώντας διέξοδο από την δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκονται οι χώρες τους.
Μέχρι και την Κυριακή περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με πλοία από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική χώρα.
Λόγω όμως των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο πολλά πλοία δεν στάθηκε δυνατό να ταξιδέψουν.
Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν στα ελληνικά νησιά αυξήθηκε κατακόρυφα.
Μέσα σε μόλις τρεις μέρες η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ καταμέτρησε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους, τη στιγμή που ο ετήσιος μέσος όρος βρίσκεται στους περίπου 1.700 ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης