Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Οι φόβοι περί Brexit παρασύρουν χαμηλότερα το ευρώ – Κίνδυνος να βρεθεί στο 1,08 δολ.

Brown Brothers Harriman: Οι φόβοι περί Brexit παρασύρουν χαμηλότερα το ευρώ – Κίνδυνος να βρεθεί στο 1,08 δολ.
Οι σημερινές απώλειες έχουν οδηγήσει το ευρώ στο 1,10 δολάριο για πρώτη φορά από τις 3 Φεβρουαρίου, σημειώνεται
Οι φόβοι για ένα ενδεχόμενο Brexit, ήτοι μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρασύρουν χαμηλότερα και το ευρώ, αν και σε μικρότερο βαθμό απ' ό,τι τη στερλίνα, σημειώνει σε ανάλυσή της η Brown Brothers Harriman, η οποία επισημαίνει τον κίνδυνο το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρήσει πέριξ του 1,08 δολαρίου.
Όπως αναφέρει, αυτή την εβδομάδα το ευρώ έχει υποχωρήσει κατά 1,3%, ενώ οι σημερινές απώλειες το έχουν οδηγήσει στο 1,10 δολάριο για πρώτη φορά από τις 3 Φεβρουαρίου.
Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να υποφέρει από ένα Brexit, που θα σηματοδοτήσει την πρώτη αποχώρηση χώρας από την Ε.Ε., σημειώνει η Brown Brothers Harriman, αυτό μπορεί να αποτελέσει καταλύτη και για άλλες αποχωρήσεις ή να δημιουργήσει αβεβαιότητα από τη διεξαγωγή των δικών τους δημοψηφισμάτων.
Η ζώνη του ευρώ είναι αντιμέτωπη και με άλλες προκλήσεις, πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου και του Brexit, τονίζεται.
Η προσφυγική κρίση αποδεικνύεται δύσκολη, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεί για τον PMI προειδοποιούν για πιο αδύναμη παραγωγή, παραγγελίες και τιμές.
Ενώ ο Mario Draghi μιλάει για ένα δύσκολο παιχνίδι, οι πληγές από την απογοήτευση της αγοράς από τις κινήσεις της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο είναι ακόμη ανοιχτές.
Η πίεση του ευρώ κάτω του 1,10 δολαρίου, σημειώνει η Brown Brothers Harriman, έχει επεκταθεί προς το 1,0975 δολάριο, όμως επισημαίνει ότι από τον αρχικό στόχο που είχε θέσει για το 1,0950 δολ. βλέπει πλέον κίνδυνο το ευρώ να επιστρέψει ακόμη χαμηλότερα, κοντά στο 1,08 δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης