Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έρχεται μεγάλη πτώση -20% στις αγορές πριν ξεκινήσει ένα ανοδικό ράλι

Goldman Sachs: Έρχεται μεγάλη πτώση -20% στις αγορές πριν ξεκινήσει ένα ανοδικό ράλι
Μια συνεχής ουσιώδης άνοδος δεν είναι πιθανή, εκτός και αν υποχωρήσουν πρώτα έτι περαιτέρω οι αποτιμήσεις ή υπάρξουν πιο σημαντικές ενδείξεις βελτίωσης από τα στοιχεία macro
Οι χρηματιστηριακές αγορές θα πρέπει να υποχωρήσουν ακόμη 20% πριν ξεκινήσει ένα ανοδικό ράλι, εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, η οποία σημειώνει ότι εξακολουθεί να παραμένει υψηλή η αστάθεια και ότι η πλειονότητα των κινήσεων υποδηλώνει περισσότερο ανάληψη θέσεων παρά μια αυθεντική αλλαγή των θεμελιωδών στοιχείων.
Όπως σημειώνει, το ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές τελευταία ανέκυψε παρά την περαιτέρω πτώση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό (διάγραμμα) και των αποδόσεων των ομολόγων.



Σύμφωνα με την Goldman Sachs δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμο ράλι μέχρι τουλάχιστον ένας από τους ακόλουθους τρεις παράγοντες προκύψει: 1) οι αποτιμήσεις να καταστούν φθηνές, 2) τα ευρύτερα στοιχεία macro να σταθεροποιηθούν αρκετά ώστε να αλλάξουν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό και/ή 3) η δράση νομισματικής πολιτικής να καταστεί περισσότερο υποστηρικτική.
Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, είτε τα κέρδη θα πρέπει να αυξηθούν είτε οι μετοχές να υποχωρήσουν.
Στη δεύτερη περίπτωση, δεν φαίνεται πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στο προβλέψιμο μέλλον.
Οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να αυξηθούν δραματικά, η αποπληθωριστική υπερπροσφορά αργού παγκοσμίως θα πρέπει να μετριαστεί και η Κίνα θα πρέπει να σταματήσει να εξάγει αποπληθωρισμό.
Όσον αφορά τον τρίτο παράγοντα, η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να γίνει περισσότερο υποστηρικτική.
Τα επιτόκια είναι τόσο χαμηλά και για μια σειρά από λόγους, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανά την υφήλιο έχουν διστάσει να ξεκινήσουν μαζικά προγράμματα οικονομικής τόνωσης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης