Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αγοράστε χρυσό, καθώς η ασφάλεια είναι εγγυημένη και απαραίτητη

tags :
Deutsche Bank: Αγοράστε χρυσό, καθώς η ασφάλεια είναι εγγυημένη και απαραίτητη
Το πολύτιμο μέταλλο αποτελεί «αντίδοτο» απέναντι στους αυξανόμενους οικονομικούς κινδύνους
Αγοράστε χρυσό, καθώς η ασφάλεια αυτής της επένδυσης είναι εγγυημένη, υπογραμμίζει η Deutsche Bank σε σημείωμά της που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.
Η πολύπαθη γερμανική τράπεζα, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας για τα αποτελέσματά της και την έκθεσή της στην αγορά παραγώγων, υποστηρίζει ότι οι αυξανόμενοι οικονομικοί κίνδυνοι και η αναταραχή στις αγορές σημαίνει πως οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν χρυσό για να κατοχυρώσουν την ασφάλειά τους.

performance_YTD_2016

«Υπάρχουν αυξημένες πιέσεις στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.
Συγκεκριμένα, ο αυξανόμενος κίνδυνος ενός κύκλου εταιρικών χρεοκοπιών στις ΗΠΑ και ο κίνδυνος μίας απότομης υποτίμησης του γουάν, εξαιτίας της εκτίναξης των εκροών κεφαλαίων από την Κίνα», σημειώνει η Deutsche Bank.
«Το να αγοράσει κανείς λίγο χρυσό για ασφάλεια ενδείκνυται».
Έπειτα από την αρχική πτώση της τιμής του την Κυριακή το βράδυ, ο χρυσός τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το πρωί κατάφερε να έχει μικρά κέρδη για την εβδομάδα, με όρους αξίας σε δολάρια και ευρώ, ενώ η τιμή σε όρους στερλίνας έχει σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη εκτίναξη, καθώς το βρετανικό νόμισμα συνεχίζει να χάνει έδαφος, λόγω των φόβων για ένα Brexit και εν μέσω ανησυχιών για τη βρετανική οικονομία.
Από την άλλη, το ασήμι κινείται χαμηλότερα σε όρους αξίας σε δολάρια και ευρώ, αλλά ελαφρώς υψηλότερα όσον αφορά την τιμή του σε στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης