Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Redaktions Netzwerk: Η Merkel εξετάζει σοβαρά τη χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος λόγω προσφυγικού

Redaktions Netzwerk: Η Merkel εξετάζει σοβαρά τη χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος λόγω προσφυγικού
Το Βερολίνο δεν επιθυμεί πλέον να εξετάζονται ξεχωριστά τα ζητήματα του ελληνικού προγράμματος και η προσφυγική κρίση
Τη χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος εξετάζει σοβαρά το Βερολίνο μετά τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα λόγω του προσφυγικού.
Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο Redaktions Netzwerk Deutschland επικαλούμενο ηγετικούς κύκλους των χριστιανοδημοκρατών «η A. Merkel αλλάζει τη στρατηγική της έναντι της Ελλάδας λόγω των αφόρητων πιέσεων που ασκεί η προσφυγική κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερμανία.
«Το Βερολίνο δεν επιθυμεί πλέον να εξετάζονται ξεχωριστά τα ζητήματα του ελληνικού προγράμματος και η προσφυγική κρίση» αναφέρει το δημοσίευμα τονίζοντας ωστόσο ότι «η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, για παράδειγμα στις επικείμενες διαβουλεύσεις του Eurogroup, μόνο αν καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες στην διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».
Την ίδια στιγμή στους στόχους της γερμανίδας καγκελαρίου είναι να αυξηθεί η πίεση προς τους ευρωπαίους εταίρους έτσι ώστε να επιδείξουν περισσότερη αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και ταυτόχρονα να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις 7 Μαρτίου.
Οπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο, η A. Merkel πιστευει οτι η Ελλάδα αξίζει, περισσότερη στήριξη και από κράτη όπως η Ιταλία και η Γαλλία που πριν από ένα χρόνο πάλεψαν ενάντια σε ένα ενδεχόμενο Grexit, στηρίζοντας την παραμονή της στο ευρώ.
Φέρεται μάλιστα να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα Grexit, παρά τις φήμες ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί λόγω των οικονομικών συνεπειών του προσφυγικού να φύγει από το ευρώ.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης