Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι μαζικές εξαγορές από κινεζικές εταιρείες καθοδηγείται από την κεντρική κυβέρνηση

Goldman Sachs: Οι μαζικές εξαγορές από κινεζικές εταιρείες καθοδηγείται από την κεντρική κυβέρνηση
Η Κίνα έχει πολύ περισσότερα από 2 τρισ. δολ. σε συναλλαγματικά αποθεματικά και σταδιακά κάποια από αυτά τα κεφάλαια θα τοποθετηθούν σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό
Οι κινεζικές εταιρείες εξαγοράζουν ξένες επιχειρήσεις με εντυπωσιακό ρυθμό από τις αρχές του έτους και όλος ο κόσμος θέλει να ξέρει τι συμβαίνει.
Οι τραπεζίτες της Goldman Sachs, όπως και πολλοί άλλοι, προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.
«Μοιάζει λες και αυτό το κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων καθοδηγείται από την κορυφή», λέει ο Gregg Lemkau, υπεύθυνος της Goldman για τις παγκόσμιες συγχωνεύσεις και εξαγορές, μέσα από βίντεο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
«Είναι η επιθυμία να φύγουν κεφάλαια από την Κίνα και να επενδυθούν σε όλο τον κόσμο».
Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο ρυθμός του 2016 φαίνεται ότι κινείται προς πενταπλασιασμό των συμφωνιών που προχώρησαν το 2015.
Και πολλές συμφωνίες αφορούν κινέζους αγοραστές που δεν τους έχει ξανακούσει ποτέ πριν κανένας.
Ο Lemkau είπε ακόμη ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να συζητούν για μία υποτίμηση του γουάν.
Οπότε, το να μεταφέρουν υψηλότερης αξίας νόμισμα εκτός Κίνας για να επενδυθούν σε δολάρια ή ευρώ πριν από μία τέτοια υποτίμηση «φαίνεται ότι είναι η προτεραιότητά τους».
«Η Κίνα έχει πολύ περισσότερα από 2 τρισ. δολ. σε συναλλαγματικά αποθεματικά», λέει ο επικεφαλής του τμήματος διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών της Goldman Sachs, James Del Favero.
«Σταδιακά κάποια από αυτά τα κεφάλαια θα τοποθετηθούν σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό και οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές είναι ένας τρόπος να το κάνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης