Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ο Τσίπρας κατηγορεί την ΕΕ οτι βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης λόγω προσφυγικού - Απαιτείται αλληλεγγύη

Reuters: Ο Τσίπρας κατηγορεί την ΕΕ οτι βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης λόγω προσφυγικού - Απαιτείται αλληλεγγύη
Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την εγκατάσταση προσφύγων 
«Η Ελλάδα πρόκειται να ασκήσει πιέσεις αύριο (7/3) στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ώστε να επικρατήσει η αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες και η δίκαιη κατανομή τους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ» αναφέρει το Reuters.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει ασκήσει έντονη κριτική σε χώρες όπως η Αυστρία και τα άλλα Βαλκανικά κράτη που κλείνουν τα σύνορά τους υποστηρίζοντας ότι «καταστρέφουν την Ευρώπη» ενώ έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα πάνω από 30 χιλιάδες πρόσφυγες.
Κι όλα αυτά όταν συνεχίζεται η ροή προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου με τον Ευρωπαίο επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο να προειδοποιεί ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τις 100.000 έως το τέλος Μαρτίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας, που θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, κατηγόρησες την ΕΕ ότι «βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης» ενώ αναρωτήθηκε ένα «η Ευρώπη θα υποκύψει στα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας τα οποία θα υπερισχύσουν της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».
Όπως υπογράμμισε, οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης που αντιμετωπίζουν σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την παραμονή προσφύγων στο έδαφός τους όταν μάλιστα τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης