Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΕ και ΔΝΤ αναζητούν τρόπους να γεφυρώσουν τις διαφωνίες τους για το ελληνικό πρόγραμμα - Εντός ή εκτός το ΔΝΤ;

tags :
ΕΕ και ΔΝΤ αναζητούν τρόπους να γεφυρώσουν τις διαφωνίες τους για το ελληνικό πρόγραμμα - Εντός ή εκτός το ΔΝΤ;
Tο βασικό ερώτημα στις Βρυξέλλες παραμένει εάν θα είναι εντός ή εκτός του προγράμματος το ΔΝΤ;
Τρόπους να γεφυρώσουν τις διαφορές τους αναζητούν οι δανειστές της Ελλάδας οι οποίοι θα συναντηθούν αύριο Δευτέρα (7/3) στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης καθώς η χώρα πλήττεται και από την προσφυγική κρίση.
Αυτό αναφέρει ο αρθρογράφος των Fianancial Times, Peter Spiegel, λέγοντας οτι ΕΕ και ΔΝΤ διαφωνούν έντονα για τον χρόνο ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων στην Αθήνα γεγονός που καθυστέρει την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, το οποίο θα πρέπει να κλείσει πριν η ευρωζώνη εξετάσει το ζήτημα της ελάφρυνση του χρέους.
Χωρίς τη συναίνεση του ΔΝΤ, που δεν έχει υπογράψει επίσημα το τρίτο πακέτο διάσωσης ακόμα, το πρόγραμμα διάσωσης κινδυνεύει να καταρρεύσει καθώς η Γερμανία επιμένει στην παρουσία του ΔΝΤ υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ δεν μπορεί να εγκρίνει το πακέτο διάσωσης χωρίς την εμπλοκή του.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, το βασικό ερώτημα στις Βρυξέλλες παραμένει: «Θα είναι εντός ή εκτός του προγράμματος το ΔΝΤ;»
«Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιμένουν ότι αυτό είναι αδιανόητο χωρίς το ΔΝΤ - με το ίδιο να κατανοεί απόλυτα ότι διαθέτει την ισχυρότερη διαπραγματευτική αξία που θα μπορούσε».
Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ φαίνεται ότι έχουν διαφορετική διαπραγματευτική πολιτική γεγονός που εχει προκαλέσει συγκρούσεις και αδιέξοδα.
Σύμφωνα με τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης που εγκρίθηκε τον περασμένο χρόνο, η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης