Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μεγάλοι κίνδυνοι για το ΑΕΠ της Βρετανίας από ένα Brexit

Goldman Sachs: Μεγάλοι κίνδυνοι για το ΑΕΠ της Βρετανίας από ένα Brexit
Σε περίπτωση που υπερισχύσει η ψήφος υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε., σημαντικός ο κίνδυνος οικονομικής επιβράδυνσης της βρετανικής οικονομίας
Τους κινδύνους για την οικονομία της Βρετανίας σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου υπερισχύσει η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε. αναφέρεται σε ανάλυσή της η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs.
Όπως αναφέρει, παραμένει αισιόδοξη σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτιμώντας ανάπτυξη 2,5% το 2016.
«Με την πτώση των τιμών ενέργειας και τη σταδιακή αύξηση στην ανάπτυξη των ονομαστικών μισθών να δίνουν ώθηση στα πραγματικά εισοδήματα των νοικοκυριών, εκτιμούμε ισχυρή ανάπτυξη της ιδιωτικής κατανάλωσης», σημειώνει η Goldman Sachs, προσθέτοντας όμως ότι «η πιθανότητα μιας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. δημιουργεί κινδύνους για τις βασικές προβλέψεις για την ανάπτυξη, αυξάνοντας την πιθανότητα σημαντικής επιβράδυνσης σε περίπτωση μιας ψήφου υπέρ της αποχώρησης από το ευρωπαϊκό μπλοκ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης