Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το ράλι εκτόνωσης στις αγορές συνέβη πολύ γρήγορα - Αποφύγετε το ρίσκο

tags :
Goldman Sachs: Το ράλι εκτόνωσης στις αγορές συνέβη πολύ γρήγορα - Αποφύγετε το ρίσκο
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας παραμένει ελκυστικός, ειδικά στην Ευρώπη, λόγω της περαιτέρω χαλάρωσης από την ΕΚΤ, ενώ και τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά
Η υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές φαίνεται ότι επηρέασε την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, καθώς μόλις 3 ημέρες μετά τη σύστασή της «ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη στιγμή για να αγοράσει κανείς στον S&P 500» ανέκρουσε πρύμναν.
Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 η Goldman ανακοίνωσε ότι «το πρόσφατο ράλι ανακούφισης μπορεί να αποδειχτεί βραχυπρόθεσμο, ειδικά με τις τιμές του πετρελαίου αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στο υψηλό σημείο των προβλέψεών μας για το πρώτο μισό του 2016».
Οι αναλυτές της προσθέτουν δε ότι «δεν προχωράμε σε αλλαγή των συστάσεών μας για την τοποθέτηση κεφαλαίων γιατί κατά τη γνώμη μας το ράλι πραγματοποιήθηκε ταχύτατα.
Δε νιώθουμε ακόμη άνετα να αναλάβουμε μεγαλύτερο ρίσκο στις μετοχές, έως ότου η αποτίμηση ή η ανάπτυξη καταστεί πιο ελκυστική».
Ακόμη, η Goldman σημειώνει τα εξής στις τελευταίες συστάσεις της:
Παρότι πιστεύουμε ότι η αγορά είναι πολύ απαισιόδοξη, κλειδί για την ανακούφιση ήταν οι τιμές του πετρελαίου.
Με το πετρέλαιο στο υψηλότερο σημείο των προβλέψεών μας για το 1ο εξάμηνο του 2016, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη μεταβλητότητα, καθώς δεν πιστεύουμε ότι η αδυναμία του πετρελαίου έχει απαραίτητα τελειώσει.
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας παραμένει ελκυστικός, ειδικά στην Ευρώπη, λόγω της περαιτέρω χαλάρωσης από την ΕΚΤ, ενώ και τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά.
Αν και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υψηλού κινδύνου έχουν πραγματοποιήσει ένα μικρό ράλι τελευταία, παραμένουμε ουδέτεροι βραχυπρόθεσμα, καθώς ενώ τα spreads παρέχουν μία καλή αξία, οι κίνδυνοι από το πετρέλαιο αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα επένδυσης.
Παραμένουμε underweight για τα κρατικά ομόλογα, δεδομένων των χαμηλών αποδόσεων, ενόψει και της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο.
Συνεχίζουμε να προτιμούμε τα γερμανικά κρατικά ομόλογα έναντι των αμερικανικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης