Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Το μεγάλο πρόβλημα της ΕΚΤ είναι η ίδια η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης

Deutsche Bank: Το μεγάλο πρόβλημα της ΕΚΤ είναι η ίδια η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης
Δύσκολα η αντισυμβατική νομισματική πολιτική να δημιουργήσει μία βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς να υπάρξουν κάποιες σοβαρές δομικές μεταρρυθμίσεις
Το μεγάλο πρόβλημα της ΕΚΤ είναι η ίδια η ποσοτική χαλάρωση, σημειώνει σε ανάλυσή του ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, Joe LaVorgna, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016.
«Η αγορά ανέμενε ότι θα κάνει κάτι ουσιαστικό, οπότε ένιωσε υποχρεωμένος να το κάνει.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι η ίδια η ποσοτική χαλάρωση ή αυτή η αντισυμβατική νομισματική πολιτική και το γεγονός ότι βρισκόμαστε με βεβαιότητα σε μία εποχή μειωμένων αποδόσεων», σχολίασε ο LaVorgna, αναφερόμενος στις κινήσεις του Mario Draghi.
«Το βρίσκω δύσκολο να πιστέψω ότι η ποσοτική χαλάρωση, είτε στην Ευρώπη, είτε στην Ιαπωνία, είτε στις ΗΠΑ, θα καταφέρει να δημιουργήσει μία βιώσιμη ανάπτυξη ή αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε ταχύτητα διαφυγής, χωρίς να υπάρξουν κάποιες σοβαρές δομικές μεταρρυθμίσεις», είπε σε συνέντευξή του ο αναλυτής της Deutsche Bank.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ προχώρησε σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου σε νέα χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, με περαιτέρω μείωση του καταθετικού της επιτοκίου στο -0,4%, με μείωση του βασικού της επιτοκίου στο 0 και επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 80 δισ. ευρώ το μήνα, έναντι 60 δισ. ευρώ προηγουμένως, ενώ επιλέξιμα θα είναι πλέον και εταιρικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης