Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επενδυτικές ευκαιρίες σε περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων αναζητούν οι επενδυτές

Επενδυτικές ευκαιρίες σε περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων αναζητούν οι επενδυτές
Πώς γίνεται όμως οι επενδυτές να βρουν αποδόσεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον;
Την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να υιοθετήσουν αντισυμβατικές πολιτικές, σε μια προσπάθεια να τονώσουν τις οικονομίες τους και να παράσχουν επιπλέον τόνωση, τα αρνητικά επιτόκια είναι μια έννοια που οι επενδυτές χρειάζεται να συνηθίσουν.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μείωσε τα επιτόκια περαιτέρω την Πέμπτη, μετά την κίνηση της η Τράπεζα της Ιαπωνίας τον Ιανουάριο.
Το περιβάλλον στο οποίο πλέον οι επενδυτές καλούνται να αναζητήσουν αποδόσεις επιδεινώνεται.
Αρνητικά επιτόκια έχουν υιοθετήσει και οι κεντρικές τράπεζες της Σουηδίας, της Ελβετίας, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει επίσης προειδοποιήσει τις τράπεζες τουλάχιστον να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων.
Πώς γίνεται όμως οι επενδυτές να βρουν αποδόσεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Μετοχές

Με περιορισμένες επιλογές, οι επενδυτές πρέπει να είναι επιλεκτικοί και να ακολουθούν τη θεμελιώδη προσέγγιση, σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Francesco Curto.
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος προειδοποίησε ότι η απόδοση των μετοχών δεν αντιπροσωπευτική, καθώς δεν αποτυπώνουν το προφίλ κινδύνου τους.
Εν τω μεταξύ, ο Ewen Cameron Watt, ανώτερος διευθυντής της BlackRock δηλώνει ότι υπάρχει «κάποια αξία» σε ορισμένες από τις εταιρείες λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη.

Χρυσός

«Ο χρυσός είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο.
Έτσι, αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι σε έναν κόσμο όπου τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία έχουν αρνητική απόδοση, όταν κάτι έχει μηδενική απόδοση έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο αναλυτής της Societe Generale, Kokou Agbo-Bloua.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης