Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Northwestern Mutual Life Insurance: Άκρως ελκυστικά και πάλι τα αμερικανικά εταιρικά ομόλογα

Northwestern Mutual Life Insurance: Άκρως ελκυστικά και πάλι τα αμερικανικά εταιρικά ομόλογα
Η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική στις ΗΠΑ, που διαχειρίζεται πάνω από 200 δισ. δολ., βλέπει μεγάλη υπεραξία στα εταιρικά ομόλογα
Άκρως ελκυστικά χαρακτηρίζει τα εταιρικά ομόλογα που παρουσιάζουν υψηλές αποδόσεις ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Northwestern Mutual Life Insurance που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 200 δισ. δολ.
Μάλιστα ο Ron Joelson επισημαίνει ότι «ενώ πρόσφατα τα spreads στα ομόλογα έχουν καταγράψει ένα άνοιγμα της ψαλίδας, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ένα “μάζεμα” σε σχέση με τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
Αρχίζουμε να βλέπουμε και πάλι ότι θα “πληρωθούμε” καλά εάν αναλάβουμε το ρίσκο και επενδύσουμε σε αυτά, οπότε έχουμε σηκώσει τα μανίκια μας και ερευνούμε για να βρούμε τις καλύτερες ευκαιρίες για αγορές».
H Northwestern Mutual, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική στις ΗΠΑ το 2015 βάσει πωλήσεων ασφαλειών,  προσθέτει εδώ και καιρό στο χαρτοφυλάκιό της «πονταρίσματα» σε δάνεια στο real estate, ενώ συμμετέχει και σε ιδιωτικές τοποθετήσεις για να αυξήσει τις αποδόσεις της.
Τα χαμηλά επιτόκια έχουν περιορίσει τις αποδόσεις στα ομόλογα που διακρατά η ασφαλιστική εταιρεία, τα οποία και αντιστοιχούν στο 60% του χαρτοφυλακίου της.
Η εταιρεία εξετάζει επενδύσεις και πέραν εκείνων του σταθερού εισοδήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αναταραχή και τη μεταβλητότητα στις αγορές, όπως είπε ο Joelson.
«Η στρατηγική τοποθετήσεων που ακολουθούμε, ως αποτέλεσμα της μεταβλητότητας, είναι να εστιάζουμε περισσότερο στις εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου», σημειώνει.
«Εκεί υπάρχει μικρότερη μεταβλητότητα».
Τα spreads των εταιρικών ομολόγων διευρύνθηκαν πάνω από το 2% σε σχέση με τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα στις αρχές Φεβρουαρίου, σε σχέση με το 1,31% τον Απρίλιο του 2015.
Η ασφαλιστική αύξησε τα ομόλογα που κατέχει κατά 4,2%, στα 133,4 δισ. δολ. το 2015, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ αύξησε κατά 9,2% και τα ενυπόθηκα δάνεια που διακρατά, στα 32,3 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης