Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Richard Bernstein Advisors: Τα χρηματιστήρια θα συνεχίσουν να ζουν καλά και εμείς καλύτερα

Richard Bernstein Advisors: Τα χρηματιστήρια θα συνεχίσουν να ζουν καλά και εμείς καλύτερα
Αισιοδοξία στους επενδυτές προκαλούν τα πρόσφατα νέα από τη Fed και από τις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών
Ένας συνδυασμός εταιρικών κερδών και οι προοπτικές σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Fed, έπειτα από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας το διήμερο 16-17 Μαρτίου, παρείχαν θετικές ενδείξεις προς τους επενδυτές για μία ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου.
Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της συμβουλευτικής εταιρείας Richard Bernstein Advisors, «η bull market παραμένει ισχυρή».
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Richard Bernstein στο CNBC, «η Fed μόλις μας είπε ότι βασικά τηρεί στάση αναμονής, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Ο κύκλος κερδών βρίσκεται στο χειρότερο σημείο του.
Πρόκειται για έναν πολύ καλό συνδυασμό και πιστεύω ότι θα ζήσουμε και εμείς καλύτερα».
Η κεντρική τράπεζα διατήρησε σταθερά τα επιτόκιά της την Τετάρτη 16 Μαρτίου και μείωσε τις φορές που περιμένει ότι θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2016 από 3 σε 2.
«Οι καλύτεροι ρυθμοί ανάπτυξης πιθανότατα βρίσκονται πίσω μας, αλλά με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα κέρδη "τρέχουν" με έναν ρυθμό της τάξης του 15%», τονίζει ο Bernstein.
Οι αμερικανικές αγορές έχουν πραγματοποιήσει ένα σημαντικό ράλι από τα χαμηλά της 11ης Φεβρουαρίου.
Μάλιστα, την Πέμπτη 17 Μαρτίου ο Dow Jones βρέθηκε για πρώτη φορά εντός του 2016 σε θετικό έδαφος.
Σε άλλη συνέντευξη στο CNBC, ο στρατηγικός αναλυτής Jim Paulsen, είπε ότι οι αμερικανικές μετοχές μπορούν να κινηθούν ακόμη υψηλότερα βραχυπρόθεσμα.
«Νοιώθω κάπως καλύτερα.
Πιστεύω ότι ίσως σπάσουμε και τα παλιά ιστορικά υψηλά.
Ίσως να κινηθούμε λίγο υψηλότερα από εκείνα τα επίπεδα και να βιώσουμε λίγο ενθουσιασμό», λέει ο Paulsen, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην Wells Capital Management.
«Πιστεύω ότι η αγωνία για τον αποπληθωρισμό που κυριαρχούσε στο μυαλό όλων τους τελευταίους 18 μήνες έχει χαλαρώσει, εάν δεν έχει τελειώσει, με τις τιμές κάποιων εμπορευμάτων να σταθεροποιούνται και το δομικό πληθωρισμό να ανεβάζει ρυθμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης