Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scotiabank: Αναταραχή στη βρετανική κυβέρνηση ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit

tags :
Scotiabank: Αναταραχή στη βρετανική κυβέρνηση ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit
Παραίτηση-σοκ του υπουργού Iain Duncan-Smith, θα συμμετέχει στην εκστρατεία υπέρ του Brexit - Τεράστιο το κόστος για τη βρετανική οικονομία
Τη χαμηλή πτήση της στερλίνας στην αγορά συναλλάγματος επισημαίνει η βρετανική τράπεζα Scotiabank, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Scotiabank για την αγορά συναλλάγματος, Shaun Osborne, η υποχώρηση της στερλίνας αντικατοπτρίζει τις νέες δυσκολίες που έχουν προκύψει στο εγχώριο πολιτικό μέτωπο.
Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 20 Μαρτίου παραιτήθηκε ο υπουργός Εργασίας Iain Duncan-Smith, ο οποίος είχε στο παρελθόν διατελέσει και πρόεδρος του κόμματος των Συντηρητικών.
Αφορμή για την παραίτηση στάθηκε οι αλλαγές στα επιδόματα πρόνοιας που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση.
Όμως, ο Duncan-Smith είχε εκφραστεί από νωρίς υπέρ του Brexit, ενώ πλέον αναμένεται ότι θα συμμετέχει υπέρ της εκστρατείας για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
Η παραίτησή του, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει ήδη την άνοδο της έντασης εντός του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, καθώς η καμπάνια του πρωθυπουργού, David Cameron, υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα.
Τέλος, η Scotiabank αναφέρεται και την έρευνα που παρουσίασε η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών, σύμφωνα με την οποία ένα Brexit θα κοστίσει στη χώρα 100 δισ. στερλίνες ή το 5% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης