Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Die Welt: Η Αυστρία ζητά στρατιωτική αποστολή της ΕΕ στα σύνορα Ελλάδας, Ιταλίας και Βουλγαρίας για το προσφυγικό

Die Welt: Η Αυστρία ζητά στρατιωτική αποστολή της ΕΕ στα σύνορα Ελλάδας, Ιταλίας και Βουλγαρίας για το προσφυγικό
Η αυστριακή κυβέρνηση προτίθεται να παρουσιάσει την πρόταση αυτή και στις Βρυξέλλες
«Δεδομένου ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης δεν μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά αυτή τη στιγμή, η Αυστρία σύντομα θα ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα αυστροιταλικά σύνορα και με στρατιώτες».
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Hans Peter Doskocil.
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προσέθεσε μάλιστα, ότι το να λειτουργεί η προστασία των συνόρων θα ήταν «ζωτικού ενδιαφέροντος για τη Γερμανία», δεδομένου ότι ο στρατός θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων, αλλά και στην καταγραφή (των προσφύγων), στο ανθρωπιστικό πεδίο, αλλά και στην επαναπροώθηση.
Ο Hans Peter Doskocil ζήτησε περαιτέρω ενεργότερη συμμετοχή για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον. «Προτείνουμε μια πολιτικο-στρατιωτική αποστολή της ΕΕ προς υποστήριξη της FRONTEX και μάλιστα εκεί όπου είναι αναγκαίο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Μπορεί να είναι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία ή ακόμα και στη Ιταλία», είπε χαρακτηριστικά.
Η αυστριακή κυβέρνηση προτίθεται να παρουσιάσει προσεχώς την πρότασή της αυτή για πολιτικο-στρατιωτική αποστολή και στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα δε με τον αυστριακό υπουργό Άμυνας την πρότασή του υποστηρίζουν ήδη πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης