Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Το ΔΝΤ πιέζει τη Γερμανία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέος πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία

Bloomberg: Το ΔΝΤ πιέζει τη Γερμανία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέος πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία
Οι αποκαλύψεις έγιναν για να ασκηθεί πίεση στους ευρωπαίους να δεχθούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία
Αναφορά στις αποκαλύψεις ότι το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις ακόμα και εκβιασμό προς την A. Merkelγια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους  απειλώντας με αποχώρηση σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρεται σε δημοσίευμα του και το Bloomberg.
Σε ανταπόκριση του από την Αθήνα, το πρακτορείο αναφέρεται στη διαρροή συνομιλιών από το WikiLeaks, μεταξύ των μελών του Ταμείου  P. Thomsenκαι D. Velculescu αναφορικά με την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
Όπως αναφέρει, «τρείς αξιωματούχοι, υποστήριξαν ότι το προσφυγικό, το ενδεχόμενο ενός Brexit και η συμφωνία της Ελλάδας τον  Ιούλιο του 2015 για ελάφρυνση του χρέους είναι τα βασικά σημεία της έκθεσης που φέρεται να διέρρευσε από το WikiLeaks.
Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις πιέσεις που φέρεται να ασκεί ο P. Thomsenπρος την  Merkel «υπενθυμίζοντας» της πόσα έχει να χάσει από την απομάκρυνσης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.
Το πρακτορείο ωστόσο σχολιάζει, επικαλούμενο δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου, ότι οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν με σκοπό να ασκηθεί πίεση στους ευρωπαίους ώστε να συμφωνήσουν το συντομότερο στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πριν από το δημοψήφισμα των βρετανών τον ερχόμενο Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης