Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NYTimes: Το Brexit αποτελεί τον μεγαλύτερο εσωτερικό κίνδυνο για την αποσταθεροποίηση της βρετανικής οικονομίας

NYTimes: Το Brexit αποτελεί τον μεγαλύτερο εσωτερικό κίνδυνο για την αποσταθεροποίηση της βρετανικής οικονομίας
Οι σχέσεις Βρετανίας - Ευρώπης βασίζονται εδώ και αιώνες σε ισχυρούς εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς που είναι αδύνατον να καταργηθούν
«Αβέβαιες είναι οι οικονομικές επιπτώσεις ενός Brexit, καθώς η οικονομία της χώρας θεωρείται από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να επηρεαστεί από αυτή λιγότερο από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία» αναφέρουν οι New York Times.
Παραθέτοντας μια σειρά από στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουν την ευρωστία της βρετανικής οικονομίας, όπως το χαμηλό ποσοστό ανεργίας που φτάνει μόλις το 5,1%, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα είναι δυσμενής για την Ευρώπη όχι όμως σίγουρα και για την ίδια τη Βρετανία.
παρόλα αυτά ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney υποστήριξε πρόσφατα σε μια συνέντευξη του ότι « η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί το μεγαλύτερο εσωτερικό κίνδυνο για αποσταθεροποίηση της οικονομίας και άλλων παραγόντων που εξαρτώνται από αυτήν».
Φυσικά η άποψη του αυτή σχολιαστικέ και επικρίθηκε έντονα καθώς θεωρήθηκε ότι ευνοεί την εκστρατεία του πρωθυπουργού David Cameron την ώρα που οι υποστηρικτές του Brexit υποστηρίζουν ότι η «Βρετανία θα βγει κερδισμένο και μόνο γλιτώνοντας τα 12,1 δις δολάρια που δίνει ετησίως στην ΕΕ».
Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν από τους βρετανούς, να διαλέξουν στις 23 Ιουλίου τη Δημοκρατία από τον ευρωσκεπτικισμό λέγοντας ότι «οι σχέσεις Βρετανίας και Ευρώπης βασίζονται εδώ και αιώνες σε ισχυρούς εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς που είναι αδύνατον να καταργηθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης