Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι αναλυτές προβλέπουν συρρίκνωση κερδών κατά 45% για την Goldman Sachs μέσα στο 2016

tags :
Οι αναλυτές προβλέπουν συρρίκνωση κερδών κατά 45% για την Goldman Sachs μέσα στο 2016
Οι εκτιμήσεις για το EPS του Α' τριμήνου περικόπηκαν κατά 94 σεντς του δολαρίου τις τελευταίες 4 εβδομάδες - Αρνητικές προοπτικές και για τις Morgan Stanley και Citigoup
Τρεις μήνες αφότου προέβλεψαν ότι η Goldman Sachs θα άφηνε πίσω της το ταραχώδες 2015 και θα κατόρθωνε να σταθεροποιήσει τα κέρδη της, οι αναλυτές ανακρούουν πρύμναν και μειώνουν και πάλι τις σχετικές προβλέψεις.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, στις τελευταίες τους εκτιμήσεις 22 αναλυτές περιέκοψαν κατά 94 σεντς την πρόβλεψη για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της GS τις τελευταίες 4 εβδομάδες, κάτι που συμβαίνει για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Αυτή τη φορά, η 11η ώρα της περικοπής είναι μία από τις μεγαλύτερες για την εταιρεία από την εποχή της οικονομικής κρίσης, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι τα κέρδη της εταιρείας ανά μετοχή θα υποχωρήσουν κατά 45% εντός του 2016, στα 3,31 δολ./μετοχή, κάτι το οποίο συνιστά τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών.



Το γενικότερο αίσθημα δείχνει ότι υπάρχει μία συνειδητοποίηση πως οι εταιρείες επενδύσεων και οι χρηματιστηριακές στη Wall Street αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες εν μέσω παγκόσμιας αβεβαιότητας.
Ενώ οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι οι αγορές βελτιώθηκαν το Μάρτιο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να καλυφθούν οι απώλειες του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, όταν οι μετοχές κατρακύλησαν.
Οι αμερικανικές τράπεζες αναμένεται ότι θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους την επόμενη εβδομάδα.
«Όλοι ήλπιζαν ότι ο Μάρτιος θα ήταν λίγο καλύτερος και ότι εν μέρει θα έσωζε το τρίμηνο», λέει ο αναλυτής της Evercore ISI, Glenn Schorr.
«Αυτό όμως δε συνέβη.
Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί αυτό το τρίμηνο».
Περισσότερο η Goldman Sachs και σε μικρότερο βαθμό η Morgan Stanley, είναι πιο εκτεθειμένη στις ιδιοτροπίες της αγοράς, από ότι οι άλλες τράπεζες.
Η άλλοτε πλέον κερδοφόρα επενδυτική εταιρεία της Wall Street παρήγαγε πέρυσι τα 2/3 των καθαρών εσόδων της από την επενδυτική τραπεζική και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και ένα ακόμη 16% από τις επενδύσεις και τις υπηρεσίες δανειοδότησης.
Οι εκτιμήσεις για άλλες τράπεζες που είναι λιγότερο εξαρτώμενες από αυτές τις δραστηριότητες, όπως η JPMorgan, η Bank of America και η Wells Fargo, δεν έχουν αλλάξει περισσότερο από 3 σεντς τις τελευταίες 4 εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του.
Η Citigroup και η Morgan Stanley είδαν προσαρμογές πιο κοντά σε εκείνες της Goldman, με τους αναλυτές να μειώνουν τις μέσες εκτιμήσεις τους κατά 15 και 14 σεντς αντίστοιχα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης