Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ξανά σε πτωτική τροχιά η μετοχή της Deutsche Bank, δοκιμάζει τα ιστορικά χαμηλά της

tags :
Ξανά σε πτωτική τροχιά η μετοχή της Deutsche Bank, δοκιμάζει τα ιστορικά χαμηλά της
Η ίδια η Deutsche Bank επισημαίνει ότι η συμπεριφορά των τραπεζών έχει υπάρξει σημαντικά πιο αδύναμη σε σχέση με αυτό που θα περίμενε κανείς με βάση τα spreads δανεισμού
Την ώρα που η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank προσεγγίζει και πάλι τα ιστορικά χαμηλά της, οι ίδιοι οι αναλυτές της προσπαθούν να εξηγήσουν τι φταίει για τη γενικότερη αδυναμία του τραπεζικού τομέα στα χρηματιστήρια.
Ειδικότερα, η μετοχή της DB, σε μία κίνηση που θυμίζει εκείνη της Lehman Brothers, δοκιμάζει εκ νέου τα ιστορικά χαμηλά της.



Η ίδια η τράπεζα σημειώνει σε ανάλυσή της τα εξής:
Η συμπεριφορά των τραπεζών έχει υπάρξει σημαντικά πιο αδύναμη σε σχέση με αυτό που θα περίμενε κανείς με βάση τα spreads δανεισμού.
Ως επίπτωση, το σχετικό Ρ/Ε έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2000, ενώ το P/B δείχνει ότι οι αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων έχουν επιστρέψει στο 2008.
Η βασική εξήγηση για την υποαπόδοση των τραπεζών είναι η απότομη βουτιά στις αποδόσεις των 10ετών γερμανικών κρατικών ομολόγων, με την επακόλουθη ισοπέδωση της καμπύλης αποδόσεων να πιέζει περαιτέρω τα επιτοκιακά περιθώρια των τραπεζών.



Πάντως, επισημαίνει ότι τα παρόντα επίπεδα τιμών του πετρελαίου δείχνουν προς μία ανάκαμψη των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό και άρα και τις αποδόσεις των ομολόγων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης