Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Νέα σκάνδαλα για ύποπτη εμπλοκή υπουργών σε δημόσια έργα κλυδωνίζουν την ιταλική κυβέρνηση

Deutsche Welle: Νέα σκάνδαλα για ύποπτη εμπλοκή υπουργών σε δημόσια έργα κλυδωνίζουν την ιταλική κυβέρνηση
Μετά την παραίτηση της Υπουργού οικονομικής Ανάπτυξης Federica Guidi στο στόχαστρο μπαίνει και ο υπουργός μεταφορών Graziano Delrio
Κλυδωνίζουν την κυβέρνηση του Matteo Renzi οι αποκαλύψεις για την υπόθεση εξόρυξης και μεταφοράς πετρελαίου στη νότια Ιταλία στην οποία φαίνεται ότι έχουν σκοτεινή ανάμειξη υπουργεί της κυβέρνησης.
Μετά την παραίτηση της Υπουργού οικονομικής Ανάπτυξης Federica Guidi στο στόχαστρο μπαίνει και ο υπουργός μεταφορών Graziano Delrio.
«Η Guidi έκανε λάθος, αλλά η κυβέρνησή μου δεν εξαρτάται από τις πιέσεις των διαφόρων λόμπι», δήλωσε ο ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «παραμένω σε στενή επαφή με την πραγματικότητα.
Αν υπάρχουν προβλήματα, εντοπίζονται οι υπεύθυνοι, δεν σταματούν τα δημόσια έργα».
Σύμφωνα πάντως με τον ιταλικό τύπο, ένας καραμπινιέρος φέρεται να προσπάθησε να εκβιάσει τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Graziano Delrio.
Όπως αναφέρεται σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ο συγκεκριμένος καραμπινιέρος είχε μάλλον στα χέρια του φωτογραφίες του Graziano Delrio σε κάποια λιτανεία στην νότια Ιταλία, στην οποία συμμετείχαν και μαφιόζοι.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο εκβιασμός σε βάρος του υπουργού πραγματοποιήθηκε όντως, αλλά είναι σαφές ότι η υπόθεση αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Renzi.
Ιδίως επειδή ο φερόμενος ως εκβιαστής καραμπινιέρος είχε σχέσεις-όπως φαίνεται- με συμβούλους των εταιρειών πετρελαίου που ενδιαφέρονται για να αυξήσουν τα κέρδη τους στη νότια Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Μπαζιλικάτα.
Πρόκειται για μια ιστορία που αρχίζει να θυμίζει σενάριο κατασκοπίας με απρόβλεπτες συνέπειες.
Μάλιστα, έλαβε κλήση σε απολογία και ο αρχηγός του ιταλικού ναυτικού, Giuseppe De Giorgi, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε με την χρήση μιας προκυμαίας σε λιμάνι της Σικελίας να ευνοήσει τον επιχειρηματία και πρώην σύντροφο της υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης.
Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης