Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Perol (BPCE): Οι προοπτικές του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι πιο αβέβαιες απ' ότι ήταν το 2009

Perol (BPCE): Οι προοπτικές του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι πιο αβέβαιες απ' ότι ήταν το 2009
Οι ανησυχίες των επενδυτών έχουν οδηγήσει σε μεγάλες ρευστοποιήσεις μετοχών οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ήδη υποχωρήσει -25%
«Οι προοπτικές του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι πιο αβέβαιες απ ότι ήταν το 2009 λόγω των αρνητικών επιτοκίων που δεν αφήνουν περιθώρια αλλαγής αυτής της πολιτικής» δήλωσε από το Ambrosetti workshop στο Cernobbio της Ιταλίας ο Francois Perol διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας BPCE.
Το Groupe BPCE προήλθε από την συγχώνευση το 2009 της CNCE (Caisse nationale des caisses d'épargne) και της BFBP (Banque fédérale des banques populaires),

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές τράπεζες υποφέρουν από τα χαμηλά επιτόκια που βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, την απίστευτη μείωση της τιμής των εμπορευμάτων και την στασιμότητα που παρουσιάζουν οι αναδυόμενες αγορές.
«Η ανάπτυξη της Κίνας βρίσκεται σε ύφεση, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σημαντικά με απρόβλεπτες γεωπολιτικές συνέπειες σε πολλές περιοχές και την ίδια στιγμή οι τράπεζες βρίσκονται ακόμη εν μέσω διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η ψηφιοποίηση και οι αλλαγές στο ρυθμιστικό σύστημα που πρέπει να ολοκληρωθούν» υπογράμμισε ο Perol.
Όλες αυτές οι ανησυχίες οδηγούν σε μεγάλες ρευστοποιήσεις μετοχών όπου στις ευρωπαϊκές τράπεζες υπολογίζεται ότι έχουν χάσει το 25% της αξίας τους για το 2016, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 19 βιομηχανικών ομάδων της Stoxx Europe 600 Index.
«Τα αρνητικά επιτόκια έχουν μειώσει την κερδοφορία του χρηματοπιστωτικού τομέα», δήλωσε ο Perol υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής αυτού του κλίματος για τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης