Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Το ΔΝΤ προειδοποιεί για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας το 2016 - Αδύναμη η ανάπτυξη - Κίνδυνος για Βρετανία

Reuters: Το ΔΝΤ προειδοποιεί για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας το 2016 - Αδύναμη η ανάπτυξη - Κίνδυνος για Βρετανία
Η οικονομία της Βρετανίας έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες καθώς δείχνει αδύναμη να αντισταθεί στις διεθνείς πιέσεις 
Τον κώδωνα του κινδύνου θα χτυπήσει για μια ακόμη φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ερχόμενη εβδομάδα, σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας καθώς οι τελευταίες προβλέψεις του για το 2016 είναι δυσοίωνες για την ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει το Reuters, το ΔΝΤ συμπεριλαμβάνει στις προβλέψεις του την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη στη Βρετανία καθώς η οικονομία της έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες καθώς δείχνει αδύναμη να αντισταθεί στις διεθνείς πιέσεις.
Η τελευταία ενημέρωση του ΔΝΤ αναμένεται να επαναλάβει τις προηγούμενες προειδοποιήσεις του για τους κινδύνους από την επιβράδυνση που παρουσιάζουν οι αναδυόμενες οικονομίες με την Κίνα να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κάμψη καθώς οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά σε βασικά εμπορεύματα.
Το Ταμείο έχει ήδη αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του από τον Ιανουάριο του 2016 με την επικεφαλής του C. Lagarde να σχολιάζεται αρνητικά για τις μέχρι τώρα προειδοποιήσεις αλλά και τη θέση της ότι θα πρέπει να έρθουν νέες περικοπές καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του είναι αποκαρδιωτικά.
Η Lagarde δήλωσε σε ομιλία της ότι η παγκόσμια οικονομία είχε χάσει την ορμή και ότι «η ανάκαμψη παραμένει πολύ αργή, πολύ εύθραυστη, και οι κίνδυνοι για την αντοχή της αυξάνονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης