Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Obstfeld (ΔΝΤ): Απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη για την Ελλάδα, λόγω προσφυγικού

Obstfeld (ΔΝΤ): Απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη για την Ελλάδα, λόγω προσφυγικού
Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, στόχος είναι ένα πρόγραμμα τα νούμερα του οποίου θα βγαίνουν
Έκκληση για «μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα» απηύθυνε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Maurice Obstfeld, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Έκθεσης για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.
Χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Obstfeld σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης ευελιξίας και οικονομικής στήριξης για το προσφυγικό», λέγοντας πως αυτό είναι ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο πρόβλημα.
Αναφερόμενος στη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ανέφερε ότι η ομάδα του ΔΝΤ στην Αθήνα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των εργασιών της εαρινής συνόδου του Ταμείου.
Τέλος, αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «στόχος είναι ένα πρόγραμμα τα νούμερα του οποίου θα βγαίνουν».
Σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος είπε πως δεν γνωρίζει πόση ελάφρυνση απαιτείται και αρκέσθηκε να πει πως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το χρέος, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμα οικονομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης