Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αγοράστε πετρέλαιο και ενεργειακές μετοχές, μετά τη βουτιά των τιμών εξαιτίας της Ντόχα

Goldman Sachs: Αγοράστε πετρέλαιο και ενεργειακές μετοχές, μετά τη βουτιά των τιμών εξαιτίας της Ντόχα
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συμβουλεύει τους πελάτες της να προχωρήσουν στην αγορά μετοχών ενεργειακών εταιρειών, ειδικά εκείνων που παράγουν σχιστολιθικό πετρέλαιο
Σταθερή διατηρεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs τις προβλέψεις της για αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου στα 58 δολ./βαρέλι, ακόμη και μετά την αποτυχία της συνάντησης των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Ντόχα την Κυριακή 17 Απριλίου, όπου δεν επετεύχθη συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής.
Η GS συμβουλεύει τους πελάτες της να προχωρήσουν στην αγορά μετοχών ενεργειακών εταιρειών, ειδικά εκείνων που παράγουν σχιστολιθικό πετρέλαιο, έπειτα από τη βουτιά που σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου και των μετοχών του κλάδου τη Δευτέρα 18 Απριλίου.
«Διατηρούμε τις προβλέψεις μας για το πετρέλαιο, μετά τη μη απόφαση της Ντόχα.
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μία ανάκαμψη στο Β' μισό του έτους», γράφει ο ενεργειακός αναλυτής της Goldman Sachs, Brian Singer, σε σημείωμα του προς τους πελάτες της τράπεζας την Κυριακή 17 Απριλίου.
«Το βασικό μας σενάριο προβλέπει μεγάλη μείωση της παραγωγής εκτός ΟΠΕΚ», επεσήμανε.
Επίσης, ο Singer επανέλαβε το στόχο του για 45 δολ./βαρέλι στο Δ' τρίμηνο του 2016.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας και τα στοιχεία από τις χώρες δείχνουν ότι η προσφορά εκτός ΟΠΕΚ ήδη μειώνεται, εξαιτίας των χαμηλών τιμών.
Εκτιμά δε ότι υπάρχει μία μείωση της παραγωγής από τις ΗΠΑ κατά 0,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Επιπλέον, ο Singer βλέπει «θετικές εκπλήξεις» από τους τομείς των κατασκευών και της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας, οι οποίες μπορεί να σημαίνουν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.
Η ζήτηση πετρελαίου για το Α' τρίμηνο ήταν επίσης καλύτερη από τις εκτιμήσεις, κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τον αναλυτή.
Συνεπακόλουθα, με την προσφορά πιθανότατα να οδεύει προς μείωση και τη ζήτηση να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να ανεβούν και να δώσουν ώθηση στις ενεργειακές μετοχές, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης