Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FxPro: Η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια το 2016 - Δύσκολη η πρόβλεψη για το ευρώ

FxPro: Η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια το 2016 - Δύσκολη η πρόβλεψη για το ευρώ
Δύσκολη η αποτίμηση της αξίας των νομισμάτων όπως του ευρώ, λόγω της αντισυμβατικής πολιτικής της ΕΚΤ με τα αρνητικά επιτόκια
Στην τολμηρή πρόβλεψη ότι η Fed δεν πρόκειται να πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αύξηση επιτοκίων εντός του 2016 προέβη ο Simon Smith, αναλυτής της πλατφόρμας συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος FxPro.
Πάντως, ο Smith αφήνει ένα περιθώριο η Fed να προχωρήσει το πολύ σε δύο αυξήσεις επιτοκίων, αν τελικά αποφασίσει ότι η υιοθέτηση μίας σκληρότερης θέσης για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής είναι η κατάλληλη κίνηση τους επόμενους μήνες.
Εξειδικεύοντας, ανέφερε ότι ο κύκλος αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων μπορεί να βρίσκεται ακόμη στην αρχή του, αλλά ο οικονομικός και πιστωτικός κύκλος είναι σχετικά ώριμοι.
Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξετάζεται η πολιτική της Fed.
Ο αντίκτυπος των κινήσεων των επιτοκίων δεν είναι άμεσος, αλλά απαιτεί 18-24 μήνες για να περάσουν στην οικονομία.
Όσον αφορά το συνάλλαγμα, ειδικά για το ευρώ σημειώνει ότι είναι δύσκολη η αποτίμηση της αξίας των νομισμάτων, λόγω της αντισυμβατικής πολιτικής της ΕΚΤ με τα αρνητικά επιτόκια.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι το ευρύτερο θέμα όσον αφορά το ενιαίο νόμισμα είναι ότι όσο τα επιτόκια παραμένουν σε μηδενικό ή και αρνητικό επίπεδο καθίσταται όλο και πιο δύσκολο να μπορέσει κανείς να προχωρήσει σε συμβατική εκτίμηση της αξίας των νομισμάτων με βάση τις σχετικές κινήσεις νομισματικής πολιτικής και τις προσδοκίες της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης