Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

VR Capital: Bullish στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές - Αναμένεται +33% στο 10ετές ομόλογο

VR Capital: Bullish στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές - Αναμένεται +33% στο 10ετές ομόλογο
Οι τρεις καταλύτες που θα οδηγήσουν σε κέρδη τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές και τα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με το VR Capital Group
Θετικό για αγορές στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές δηλώνει το hedge fund VR Capital Group, ενώ εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για ισχυρή κερδοφορία και στα ελληνικά ομόλογα, ιδίως στο 10ετές, για το οποίο «βλέπει» έως και 33%.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο hedge funds, ο πρόεδρος του VR Capital, Richard Andrew Deitz, υποστήριξε πως οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών και τα ομόλογα της Ελλάδα είναι υποτιμημένα, αλλά και έχουν υποχωρήσει στο κατώτερο σημείο, κάτι που τα καθιστά αξιόλογη επένδυση.
Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με το Forbes, παρουσίασε ένα σενάριο, βάσει του οποίου τράπεζες όπως η Alpha Bank, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται με discount, εισέρχονται σε μία περίοδο βιώσιμης κερδοφορίας, καθώς βελτιώνεται το κόστος χορήγησης πίστωσης και χρηματοδότησης, επιτρέποντας τους να επιστρέψουν κεφάλαια στους επενδυτές τα επόμενα χρόνια.
Υπογράμμισε, ως θετικό στοιχείο, την πρόσφατη επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με τον Deitz υπάρχουν τρεις καταλύτες που θα οδηγήσουν σε κέρδη τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές και τα ελληνικά ομόλογα.
Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε πως μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να επαναφέρει το waiver, επιτρέποντας στις τράπεζες να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό χρέος ως collateral.
Ως δεύτερο καταλύτη αναφέρει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ενώ ως τρίτο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι επενδύει σε ολόκληρο το καλάθι των ελληνικών ομολόγων, εκτιμώντας ότι η ΕΚΤ πιθανότατα θα συμπεριλάβει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σύντομα στο QE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης