Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

George (Fed): Τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά για την τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας

George (Fed): Τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά για την τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας
Υποστηρίζει τη σταδιακή προσαρμογή των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων προς ένα πιο φυσιολογικό επίπεδο
Τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά για την τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George.
Μάλιστα, σημείωσε ότι στηρίζει τις σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων, προσθέτοντας ότι τα χαμηλά επιτόκια μπορεί να δημιουργήσουν οικονομικούς κινδύνους.
Η George ψηφίζει στην επιτροπή χάραξης πολιτικής της Federal Reserve και ήταν το μόνο μέλος που ψήφισε υπέρ μιας αύξησης επιτοκίων στις συνεδριάσεις της Fed τον Απρίλιο και το Μάρτιο.
«Υποστηρίζω τη σταδιακή προσαρμογή των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων προς ένα πιο φυσιολογικό επίπεδο, αλλά θεωρώ ότι τα τρέχοντα επίπεδα είναι πολύ χαμηλά για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.
Η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ή σχεδόν πλήρους απασχόλησης και ο πληθωρισμός είναι κοντά στο στόχο της Fed για 2%, αλλά τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια παραμένουν κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα», είπε σε ομιλία της προς επιχειρηματίες στο Νέο Μεξικό.
Τα σχόλιά της ακολούθησαν εκείνα του προέδρου της Fed Βοστώνης, Eric Rosengren, και της προέδρου της Fed Κλίβελαντ, Loretta Mester, οι οποίοι επίσης έχουν δικαίωμα ψήφου στην αρμόδια επιτροπή χάραξης της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Ο Rosengren είπε ότι οι αγορές υποτιμούν τον ρυθμό των πιθανών αυξήσεων, ενώ η Mester πρόσθεσε ότι η αβεβαιότητα δεν πρέπει να εμποδίσει την Fed από το να προχωρά σε αλλαγή πολιτικής.
Η Fed προέβλεπε το Μάρτιο δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων φέτος, αλλά η δήλωση στη συνεδρίαση του Απριλίου έδειξε ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν βιάζεται να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς από το τρέχον επίπεδο του 0,25%-0,50%.
Η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης