Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έρχεται το τέλος της υπερπροσφοράς στην αγορά πετρελαίου - Στα 60 δολ. το βαρέλι έως τα τέλη του 2017

Goldman Sachs: Έρχεται το τέλος της υπερπροσφοράς στην αγορά πετρελαίου - Στα 60 δολ. το βαρέλι έως τα τέλη του 2017
H αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα αυξηθεί στα 60 δολ. το βαρέλι έως το τέλος του 2017
Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με όχημα τις προβλέψεις της Goldman Sachs,η οποία δηλώνει ξανά bullish για την αγορά του «μαύρου χρυσού».
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, υπάρχουν ενδείξεις τερματισμού της διετούς υπερπροσφοράς του πετρελαίου στη διεθνή αγορά.
Το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχυόταν στα 48,50 δολ το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 67 σεντς ή 1,4% από την τελευταία συνεδρίαση.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 68 σεντς ή 1,5% στα 46,89 δολ το βαρέλι.
Το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στη Νιγηρία, στη Βενεζουέλα, στις ΗΠΑ, αλλά και την Κίνα είχε καθοριστικό ρόλο στη μεταστροφή της τάσης εκτίμησης της Goldman Sachs στη διεθνή αγορά πετρελαίου, προκαλώντας την αύξηση των τιμών.
Η φυσική επιστροφή της ισορροπίας στην αγορά πετρελαίου επιτέλους άρχισε, σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman.
H αμερικανική τράπεζα υποβάθμισε τις προβλέψεις για το α΄τρίμηνο του 2017 στα 45 δολ. το βαρέλι, έναντι 55 δολ. προηγουμένως, ωστόσο εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα αυξηθεί στα 60 δολ. το βαρέλι έως το τέλος του έτους.
Η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα τοι 2016, έναντι 1,2 εκατ. που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης