Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mitsubishi Financial Group: Ο κίνδυνος Brexit έχει μειωθεί περαιτέρω – Αποτελεσματική η εκστρατεία φόβου της κυβέρνησης

Mitsubishi Financial Group: Ο κίνδυνος Brexit έχει μειωθεί περαιτέρω – Αποτελεσματική η εκστρατεία φόβου της κυβέρνησης
Η αγορά εκτιμά ως μικρή την πιθανότητα ενός Brexit, περίπου στο 20%
Τις μειωμένες πιθανότητες αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επισημαίνει σε σημερινή (19/5) έκθεσή της η Mitsubishi Financial Group, αν και όπως σημειώνει ακόμη είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνει κανείς με ασφάλεια ότι υπάρχει στροφή υπέρ της παραμονής στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Παράλληλα, τονίζει ότι η εκστρατεία φόβου εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης αποδεικνύεται επιτυχής, με σχεδόν δύο αν ένα ερωτηθέντα στις δημοσκοπήσεις να δηλώνει ότι εκτιμά πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν σε δυσχερή θέση εκτός Ε.Ε. τα πρώτα πέντε χρόνια, αν και σημειώνουν ότι μακροπρόθεσμα τα πράγματα θα βελτιωθούν.
Σύμφωνα με τη Mitsubishi Financial Group, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν το βασικό σενάριό της, ότι οι Βρετανοί το πιθανότερο θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Προσθέτει ακόμη ότι η αγορά στην παρούσα φάση εκτιμά ότι είναι σχετικά πολύ μικρή η πιθανότητα ενός Brexit, περίπου στο 20%.
«Με τον εκτιμώμενο κίνδυνο ενός Brexit να είναι ήδη σχετικά μικρός, η προοπτική η στερλίνα να ενισχυθεί περαιτέρω πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 13 Ιουνίου θα πρέπει να αποδειχθεί περιορισμένη», επισημαίνει η Mitsubishi Financial Group, η οποία συμπληρώνει ότι είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αν διατηρηθεί αυτή η άποψη για περιορισμένο κίνδυνο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED, ενδεχομένως να αισθανθεί περισσότερο άνετα προχωρώντας σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίασή της του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης