Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Πιθανή πτώση σχεδόν -20% στις ευρωπαϊκές μετοχές έως τα τέλη του 2016

tags :
Deutsche Bank: Πιθανή πτώση σχεδόν -20% στις ευρωπαϊκές μετοχές έως τα τέλη του 2016
Εκρηκτικό μείγμα του ρίσκου για την παγκόσμια οικονομία, της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed και της αστάθειας στην αμερικανική αγορά ομολόγων
Για ενδεχόμενη πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών σχεδόν 20% έως τα τέλη του 2016, προειδοποιούν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Το εκρηκτικό μείγμα του ρίσκου για την παγκόσμια οικονομία, της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed και της αστάθειας στην αμερικανική αγορά ομολόγων, μπορεί να οδηγήσει στην πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών.
Η ανάλυση της γερμανικής τράπεζας εκτιμά ότι δεν πρέπει να αναμένουμε νέα ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών μετοχών κατά τη διάρκεια του έτους. Το χείριστο σενάριο προβλέπει πτώση έως 20%, ενώ το ήπιο σενάριο προβλέπει ότι οι μετοχές θα παραμείνουν αμετάβλητες. 
Παράλληλα, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί στο +2,5% το 2016, έναντι +2,7% στο δ΄ τρίμηνο του 2015.


Η επικείμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed - πιθανότατα τον Ιούνιο - αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον πίεση στις αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει υποχωρήσει περίπου 5,6% από τις αρχές του 2016.
Ο δείκτης ενδέχεται να υποχωρήσει στις 272 μονάδες, έως τα τέλη του έτους, ήτοι πτώση 19,2% από τα υψηλά της Δευτέρας (336 μονάδες).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης